2005-11-14 20:00:26• hírek • Szatmár.ro

Nem parázok, fejen állok

665648973255111.jpgMegáll az ész, hogy miben hisznek, milyen őrültségekre képesek a sztárok az egészségükért.

Megáll az ész, hogy miben hisznek, milyen őrültségekre képesek a sztárok az egészségükért.

Rebecca Romijn - Idegesség ellen fejenállás

Ha a sztár nagyon ideges, vagy ha lámpaláza van, fejre áll.
Szakértő:
-
Nem rossz ötlet! Fejenálláskor az agyba áramlik a vér, és az agyi vérbőség energizáló, élénkítő hatású. Mégsem ajánlott mindenkinek.

Liz Hurley - Cumival a cigi ellen

A szép modell-színésznő úgy hagyta abba a cigit, hogy vett egy cumit, és mindig a szájába rakta, ha éppen rá akart gyújtani.
Szakértő:
- Azoknál beválhat, akik azért cigiznek, hogy jobban érezzék magukat. Akik idegességükben, izgatottságukban gyújtanak rá. A régi elmélet szerint a szájon át „érkező” örömérzés a gyermekorra emlékezteti az embert, amikor a szoptatás idején olyan remekül érezte magát... A nikotin megvonási tüneteken azonban aligha segít a cumi (és a tudatalatti szép emlékei a csecsemőkorról).

Kim Cattrall - Fokhagyma nátha ellen

Ha a Szex és New York hősnője megfázik, sok-sok fokhagymás kenyeret fogyaszt Cézár-salátájához.
Szakértő:
- Régi megfigyelés, hogy a fokhagymában lévő aktív anyagok – például az allicin – serkentik a szervezet immunrendszerét. Könnyebben küzd meg a betegségekkel, sőt az is bebizonyosodott, hogy szívbetegségek megelőzésében is jótékony a fokhagyma szerepe! 

Madonna - Vizelet a lábgomba ellen

Madonna szerint jó, ha az ember zuhanyozás közben lepisili a lábát. David Letterman showműsorában osztotta meg ezt a titkát (trükkjét?) a nagyérdeművel. Szerinte a vizelet antiszeptikus hatású.
Szakértőnk:
- Nem egészen így van. Igaz, a vizelet magas ammóniatartalmú, és az ammónia valóban rendelkezik bizonyos baktériumölő hatással. A gomba kiirtásához azonban magasabb koncentrációban és hosszabb ideig kellene jelen lennie a bőrön.

Debra Messing - Vegetáriánus étrend a fogantatásért

A színésznő állítja, hamar teherbe esett, ahogy elhagyta étrendjéből a húst. Aki gyermeket akar: váljon legalább átmenetileg vegetáriánussá.
Szakértő:
- A vörös húsban lévő anyagok növelik a prosztaglandinok mennyiségét a szervezetben, amelyek gyakorta kiválthatják az ivarszervek gyulladását. Ami természetesen negatív hatással van a fogamzásra. Lehet, hogy a húsmentes étrenddel Debra egy gyulladásos folyamatot tudott csökkenteni a szervezetében. Tény viszont, hogy a sok hal ilyenkor is ajánlott! Egyes magyarázatok szerint a halféleségek növelik a pozitív prosztaglandinok mennyiségét, serkentik a méh vérellátását, és ez segítheti az embrió megtapadását.

Naomi Campbell - Parfüm az orrvérzés ellen

A modell pár csepp parfümöt tesz az orrába, hogy elállítsa az orrvérzését. Szakértő:
- Van benne valami. A férfiak is alkohollal csillapítják a borotválkozásnál esetleg fellépő vérzést. Mégsem a parfüm a megoldás, mivel a benne lévő tömény illatanyag tüsszentésre ingerelhet, ami ilyenkor a lehető legrosszabb (újabb vérzést idézhet elő). Egyszerűbb és jobb megoldás: összeszorítani az orrcimpákat és NEM hátrahajtani a fejet!

Gwyneth Paltrow - Meztelenül a megfelelő testsúlyért

Az Oscar-díjas sztár azért táplálkozik néha anyaszült meztelenül, mert szerinte ez segít abban, hogy elképzelje, mit csinál az étel a szervezetében.
Szakértő:
- Lehet benne valami. Mármint abban, hogy szinte bármi motiválhatja, ráhangolhatja az embert a testsúly hatékony csökkentésére. A legjobb persze a hatékony és fegyelmezett diéta, a sok testmozgás. Ha nyakló nélkül tömi magába az ételt, tökmindegy, hogy meztelenül vagy nagykabátban teszi...

Jennifer Lopez - Szappan a pattanásokra

A díva a kezdődő pattanásait szappannal kezeli. Egyszerűen bekeni vele a pörsenést, ami ettől reggelre elmúlik.
Szakértő:
- Mivel a normál szappan szárítja a bőrt és enyhén antibakteriális hatású, elképzelhető, hogy működik e módszer. De azért biztosan jobb a minden patikában beszerezhető rázókeverék (és biztosan rosszabb a pattanások nyomogatása). Kiskegzed.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: