2012-01-20 13:44:28• hírek • Kocsis Zoltán

Nem okozott gondot az idei tél első hava

Január 19-ig kellett várni arra, hogy az idén télen lehulljon az első, jelentősebb mennyiségű hó. Aminek gyerekkorunkban örültünk, az most leginkább bosszúságot okoz. Jelentősebb kellemetlenséget azonban nem okozott a fehér csapadék az utakon, a hó eltakarítása egész éjszaka zajlott mind a fontosabb ország- és megyei utakon, mind Szatmárnémetiben.

A Megyei Tanács tájékoztatása szerint Szatmár megyében csütörtökön este 20 és péntek hajnali 5 óra között rótták az utakat a hókotrók. A megye területét négy kistérségre osztották, Nagykároly és Tasnád környékén a Sageata Prod kft. teljesített szolgálatot, míg Szatmárnémeti, Szopor és az Avas vidékén a Technic Asist igyekezett letakarítani az utakat. A jelek szerint sikerrel, mert a tájékoztatás szerint egyetlen panaszt sem regisztráltak.

Szatmárnémetiben a Florisal munkagépei és alkalmazottai este 8 és délelőtt 10 órák között rótták az utakat, ezalatt sikerült eltakarítani az összes havat - tudtuk meg Gheorghe Avramtól, a vállalat illetékesétől. Összesen tizenegy hóeke és öt darab, a jegesedést megakadályozó sóoldatot és magnézium-kloridot szétszóró speciális jármű teljesített szolgálatot. A tájékoztatás szerint utóbbiak egy éjszaka alatt 95-100 tonna sóoldatot és magnézium-kloridot szórtak szét.

Emellett összesen 26, szakképzetlen munkás gondoskodott arról, hogy a forgalmasabb helyeken tisztán tartsák a járdákat, lépcsőket.

Nem okozott gondot a hó eltakarítása fotó: szatmar.ro archívum

A pénteki nap folyamán a közterület-fenntartó vállalat az összegyűlt hó elszállításán dolgozott: a havat a Szigetlankán található telephelyükre, egy speciálisan e célból létrehozott platformra szállítják.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a házak elől az ott lakók kötelessége eltakarítani a havat. Ellenkező esetben, egy 2006-ban elfogadott törvény alapján, büntetésben részesülnek. A büntetés értéke nem elhanyagolható: amennyiben valaki a felszólítás után sem takarítja el a havat háza elől,  80-120 lej közötti bírságot köteles fizetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: