2010-03-14 17:07:26• hírek • Balogh Anita

Nem okozott gondot a Rapid

A VSK most hétvégén is egy győzelmet és egy vereséget hozott össze

A szombati, hazai pályán lejátszott kosármeccs volt a női bajnokság második szakaszának odavágói közül az utolsó összecsapás. A jövő héten már a visszavágók következnek, melynek végére a play off mezőnye is kialakul. A Rapid elleni meccs nem volt nehéz a kosarasoknak, Fleseriu lányaival az első negyedben a vendég Rapid még bírta a tempót, de a második negyed után a VSK már nagyon meglépett, a vasutasoknak pedig nem sikerült behozniuk az utolsó negyedre jó nagyra duzzadt lemaradást. A kosaras lányok most már a visszavágók első meccsére készülhetnek, mert az biztos, hogy nem lesz ennyire sima: az ellenfél a Sepsiszentgyörgy-i csapat lesz, ráadásul az eddig veretlen csapat hazai pályán fogadja a VSK-t.

A osztály, 1-8. értékcsoport, 7. forduló: Szatmárnémeti VSK–Bukaresti Rapid 80:49 (18:13, 27:13, 19:8, 16:15). A szatmári pontszerzők: C. Pop 27, Pavel 14, Povilonyte 9, Hardy 9, A. Pop 8, Diatta 5, Dragoescu 3, Urse-Ivan 2, Mészáros 2, Vértes 2. Játszott még: Motişan. További eredmények: Alexandriai Teleorman–Târgoviştei MCM 48:66, Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC–Aradi BC ICIM 79:72, Craiovai SCM–Nagyvárad.i CSM 66:48.


A fehér mezes szatmáriaknak nem okozott gondot a Rapid
A fehér mezes szatmáriaknak nem okozott gondot a Rapid


Az élvonalbeli kézilabda-bajnokság szombati meccsén a VSK Suceaván lépett pályára. A győzelem esélye az első félidőt követően el is szállt, a hazaiak minden tekintetben felülmúlták a vendég gárdát. A második félidőre ugyan összeszedték magukat a fiúk, de a hátrányt már nem lehetett behozni, legfennebb csak lefaragni belőle. Palkó János edző szerint a hétgólos különbség jól mutatja a két csapat közötti különbséget.

A fiúk legközelebb pénteken, 17 órai kezdettel lépnek pályára, a háromszoros Challenge Kupa-győztes, jelenleg második helyezett Resicabánya ellen.

Nemzeti Liga, 20. forduló: Suceavai Bucovina-Szatmárnémeti VSK 38-31 (25-11). A szatmári góllszerzők:  Birtalan 10, Savlovschi 6, Ciornohuz 6, Burszacs 4, Szavics 2, Oláh 1, Varga 1, Vizsbovszij 1. Játszott még: Mateş, Ardelean, Teremi (kapus). További eredmények: Temesvári Poli-Székelyudvarhelyi HC 31-29, Kolozsvári U Transilvania-Dinamo 29-24, Resicabányai UCM-Brassói Rom Cri 34-26, Tg. Jiu-i Pandurii-Steaua 31-28. A Nagybányai HC Minaur-Konstancai HCM mérkőzést kedden rendezik (DigiSport Plus, 17.00).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: