2010-12-05 16:03:00• hírek • Szatmar.ro

Nem mindennapi meccsen nyert a VSK

Sok szempontból különösre sikeredett a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának a hétvégéje, amely 90-75 arányban legyőzte a Sepsiszentgyörgyöt a Nemzeti Liga Észak-Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

Ebben elvileg semmi rendkívüli nincs, hacsak figyelembe nem vesszük, hogy a szatmáriaknak régen nem sikerült bajnokin fölülmúlni a háromszéki együttest. Ráadásul erre szokatlan időben, vasárnap kora délután került sor a Sportlíceum Gyurkán György termében - ahol korábban még soha nem lépett pályára a VSK.

A találkozó amúgy abszolút tét nélküli volt, mivel mindkét gárda már hetekkel korábban biztosítani tudta rájátszásbeli részvételét. Ennek következtében a vendégek csak nyolc játékossal érkeztek a Szamos-parti városba (ennek a későbbiekben lesz némi jelentősége), akiket megközelítőleg ugyanannyi szurkoló kísért el.

Az első negyed igen izgalmasan alakult, mivel egy adott pillanatban a VSK már 12-4 arányban is vezetett, a vendégek mégis fordítani tudtak, a végén aztán a hazaiak örülhettek az egy pontos (20-19) előnyüknek. A második játékrészben tovább tartott a hazaiak remeklése, lassan egy tucatnyi előnyre tettek szert, amit a harmadik negyedben 62-44-re duzzasztottak fel. Ekkor azonban egy ritkán látható hullámvölgybe estek Dan Fleseriu lányai, minek következtében a Sepsiszentgyörgy 16 pontot dobott zsinórban és négy perccel a lefújás előtt 63-63-re küzdötte fel magát.



Először tudta legyőzni a Sepsiszentgyörgyöt a VSK bajnokin


Ekkorra azonban szép számú személyi hibát gyűjtöttek össze, minek következtében (na meg a szűk keret miatt) az utolsó másodpercekben már csak ketten maradhattak a pályán. A burleszkbe illő jeleneteknek és helyzetnek köszönhetően a VSK végül 90-75 arányban nyert és egy történelmi győzelemmel a tarsolyában utazhat a hétvégén a nagyváradi szezonzáróra.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a közösségi rendőrség egy túlbuzgó tagja az utolsó percekben kötelességének érezte kivezetni a hazaiak egyik törzsszurkolóját, kiváltva ezzel a közönség nemtetszését.

Szatmárnémeti VSK - Sepsiszentgyörgy 90-75 (20:19, 23:12, 20:21, 27:23)
A szatmári pontszerzők: Drake 24, Ducker 16, Klein 16, Orosz 15, Bjork 11, Giurgiu 5, Nagy 2, Szmutku 1
Játszott még: Băluţă.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: