2010-04-20 00:03:54• hírek • Szatmar.ro

Nem nyerhetett a CFR

A Temesvár a 98.(!) percben egyenlített hazai pályán, kikapott a Vaslui.

Botrányos összecsapással ért véget a román labdarúgó Liga1 28. fordulója, miután Temesváron a játékvezető tulajdonképpen addig hosszabbított, míg az emberelőnyben játszó hazaiak ki nem egyenlítettek a Kolozsvári CFR ellen. Hatalmas meglepetés született Vasluion, ahol a Craiova egyetlen kapura lövését gólra váltotta és ezzel nyerni tudott.

Hiába támadta szinte végig a bajnoki címre hajtó Vaslui az egész mérkőzést, ez is kevésnek bizonyult a bennmaradásért küzdő Craiova ellen. A hazaiak főleg az első félidőben számolatlanul hagyták ki helyzeteiket, Sanmartean és Gladstone két - két alkalommal állt közel a gólszerzéshez, de nem tudtak túljárni a bravúrok sorát bemutató Lung kapus eszén, akárcsak Wesley. A szünet után folytatódott a hazai nyomás, de Akakpo és Wesley sem volt elég pontos. Az ősi futballigazság pedig ezúttal is bebizonyosodott, a 71. percben Piturca a vendégek egyedüli kapura lövésével bosszulta meg a sok kihagyott helyzetet. A hazaiak mindent elkövettek az egyenlítésért is, ám Neagu közeli lövése a kapufán csattant...

Hasonlóan izgalmasan alakult a nap rangadója, amelyen a listavezető Kolozsvári CFR a Temesvárhoz látogatott. A hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett, ha nem akartak kiszállni a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, ennek megfelelően pedig rögtön támadólag léptek fel. A játékvezető pedig rögtön az első percben belenyúlt a meccsbe, továbbot intve amikor a vendégek kapusa szabálytalanul (?) állította meg a kapura törő Mansourt. Az első félidőben néha nyomasztó fölényben játszottak a bánságiak, Contra és Mansour kétszer, Curtean pedig egyszer került óriási helyzetbe, de Nuno Claro bravúrok sorát mutatta be. A hazai ziccerekre a vendégek csak Traoré lehetőségével tudtak válaszolni.


A Temesvár a 98. percben egyenlített a CFR ellen fotó: cfr1907.ro
A Temesvár a 98. percben egyenlített a CFR ellen fotó: cfr1907.ro


A szünet után sem változott jelentősen a játék képe, a vendégek továbbra is csak a védekezéssel foglalkoztak, ám ezt valamivel jobban tették, mint az első félidőben, mert a hazaiak már nem nagyon tudtak ziccereket kialakítani. Az 56. percben aztán a kolozsváriak teljesen váratlanul megszerezték a vezetést: Deac előbb közelről a kapusba lőtt, majd a kipattanót rendkívül éles szögből gurította a hálóba. A találat után közvetlenül Masnour került közel az egyenlítéshez, ezt követően azonban a lila-fehérek a hajráig nem jutottak komoly helyzetbe, ekkor Cocis fejjel veszélyeztetett.

Az utolsó percek főszereplőjévé aztán Augustus Constantin játékvezető lépet elő, aki előbb négy perc alatt kiosztott két sárgát Nuno Clarónak, majd effektív addig hosszabbított, amíg a hazaiak ki nem egyenlítettek. Mivel ez a 98. (!) percben sikerült Alexának (a középpályás fejjel vette be a hálóőrré avanzsált Cadu kapuját), így hát a tisztelt spori nyolc percet hosszabbított! Mindezt úgy, hogy mindössze egy gól, öt csere és három sárga lap miatt állt a játék a második félidőben!

Ezzel a döntetlennel az 56 pontos CFR tovább növelte előnyét a Steaua (52 pont) és az Urziceni (50) előtt, míg őket a Vaslui (49) és a Temesvár (48) követi.

Eredmények:
Vaslui - Craiova 0-1
gól: Piturca (71.)

Temesvár - Kolozsvári CFR 1-1
gólok: Alexa (98.) illetve Deac (56.)

Korábbi eredmények:
Gyulafehérvár - Ceahlaul 3-2
gólok: Jovanovics (27., 90.), Fl.Dan (45.), illetve Badescu (36.), Cebotaru (54.)

Astra - Curtea de Arges 1-1
gólok: Carando (81.) illetve Apostu (28.)

Urziceni - Pandurii 3-0
gólok: Galamaz (25.), Marinescu (38.), Rusu (78.)

Beszterce - Dinamo 3-2
gólok: Moraes (23.), Nastase (45), Molinaro (89., öngól), illetve Niculescu (12.), Cristea (32., 11-es)

Iasi - Galac 1-1
gólok: Badea (52., 11-es) illetve Ochirosii (32.)

Brassó - Medgyes 3-2
gólok: Grigore (9.), Sburlea (39.), Hadnagy (49.), illetve Muntean (57.), Litu (77.)

Rapid - Steaua 5-1
gólok: Ionita (7., 17.), Cesinha (22.), Constantin (32., 11-es), Helder (75.), illetve Kapetanosz (14., 11-es)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: