2008-06-06 14:42:16• hírek • Szatmar.ro

Nem szűnnek meg a piacok

 Ilyés tisztázta azokat az álhíreket, amelyek szerint bezárják a piacokat.

Ilyés Gyula polgármester pénteken találkozott a piacgondnokság és a parkolási rendszerrel foglalkozó felügyelőség munkatársaival, hogy tisztázza velük a szárnyra kapott rémhíreket.

Kampányidőszak lévén, olyan „jó szándékú” hírek röppentek föl, amelyek arról próbálták meggyőzni a lakosságot, hogy ha továbbra is Ilyés lesz a polgármester bezáratja a piacokat, a parkolási rendszer működtetését pedig teljesen átveszi a Polgármesteri Hivatal. Ha ezek az intézkedések bekövetkeznének kellemetlen vonzatai lennének, hiszen a lakosság egy nagyobb részét negatívan érintené, nem beszélve arról, hogy számos munkahely megszűnne.

-Soha nem volt szó ilyen elképzelésekről, nem azért építettük ki a rendszert, hogy aztán megszüntessük hanem, hogy működjön. Annak ellenére, hogy nagy nyomás volt rajtunk, hiszen jöttek a nagy áruházláncok, hogy a piac helyett építsünk egy nagy bevásárlóközpontot, mi mindenkit visszautasítottunk, a piacra ugyanis szükség van. Nem lehet csak úgy megvonni az emberektől, és felborítani a napi rutinjukat, hiszen sokan mindennap lejárnak a piacra, ahol friss zöldséget, gyümölcsöt vásárolnak, és ismerősökkel beszélgetnek. Egy ilyen környezetet semmilyen bevásárlóközpont nem tud helyettesíteni – magyarázta Ilyés.

Ilyés mint mondja, a parkolási problémák megoldására is új terveket dolgoznak ki, ilyen például a mélygarázs építése, dehogy teljes mértékben átvennék a rendszer működtetését és ezáltal felszámolnák a jelenlegi állásokat arról szó sincsen.

  

P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: