2008-12-18 19:47:19• hírek • Parajdi Andrea

Nem növekednek a piaci illetékek

Nem engedélyezi a városvezetés a piaci illetékek nagymértékű növekedését. Jövőre csupán a bódék bérleti díja emelkedik, a standokért ugyanannyit kell fizetni.

A városi tanács csütörtöki ülésén elfogadta a piaci illetékek január elsejétől érvényes tarifáit, amely a legtöbb pontban hasonló értékeket tartalmaz, mint amilyenek a 2008-as bérleti díjak voltak.

Az utóbbi hetekben az Önkormányzat és a Közterület-Fenntartó Hivatal között zajlott tárgyalások eredményesnek mondhatóak, már ami a piaci árusokat illeti. „Fejlesztésekre egyáltalán nem futja majd" -mondja Christian Bozai Voda, a Közterület-Fenntartó Hivatal vezetője, aki egy minimális áremelés eszközölését tartotta volna a legracionálisabb megoldásnak.

-Minden év elején emeljük a piaci illetékeket, beleértve a standok bérleti díját is. Ehhez képest jövőre ugyanannyi bérleti díjat fizetnek majd az árusok, mint ebben az évben. A városvezetés úgy látta a tarifaemelés értelmetlen lenne, most a gazdasági válság idején, hiszen ellehetetlenítenénk az árusok helyzetét. Ezzel csupán annyi a baj, hogy jövőre egyáltalán nem jut semmi fejlesztésekre, éppen a karbantartás költségeit tudjuk majd kifizetni -nyilatkozta Christian Bozai Voda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: