2008-05-21 10:58:24• hírek • István Löchli

Már kapható a hazai eper a piacokon

 Kitűnő epertermésre lehet számítani az idei esztendőben.

   
A tavalyi évhez képest, idén kitűnő földieper termésre lehet számítani, ugyanis minden időjárási feltétel adott volt a jó terméshez.

Míg tavaly májusban egy kései fagy a földieper 70 százalékát megkárosította, idén szerencsére nem volt annyira viszontagságos az időjárás.

A jó időjárásnak köszönhetően, már az összes megyebeli piacon kapható földieper. Azonban az árusok elmondták, mivel igen bőséges volt a termés, már az első nap átlagban csak 8 lejért tudják árusítani a földieper kilóját. A termelők csak attól félnek, hogy a mostanában igen gyakori jeges esők térségünkben még kárt tehetnek az egyik legjövedelmezőbb mezőgazdasági kultúrában.

Az eddigi előrejelzések szerint, a megye összes területén jó lett a földieper termés. Jelenleg a megyebeli piacokon a külföldi eper ára 8 - 10 lej között mozog, azonban ezeknek a gyümölcsöknek minősége meg sem közelíti a hazait. Mind a hazai, mind pedig a külföldről hozott földieper ára szép lassan csökkenni fog, és végül akár 1 lejért is meg lehet majd vásárolni egy kilónyi földiepret. Akármennyire jövedelmező az epertermesztés, igen komoly összegeket kell fizetni a földek gondozására, így a gazdáknak az első hetekben árusított eper téríti meg a befektetést.

 

L.I.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: