2011-11-07 09:34:02• hírek • Kocsis Zoltán

Az Utrecht és saját kapusa hatot „rúgott” az Ajaxnak

A holland labdarúgó bajnokságban a szurkolóknak nem nagyon van okuk góltalanságra panaszkodni, hisz az Eredivisie az egyik legtermékenyebb európai pontvadászat. Általában persze a „nagyon" szokták kitömni a „kicsiket". Esetleg egymást.

Arra viszont ritkán van példa, hogy valamelyik kiscsapat hatot rúgjon valamely óriásnak. Ha közben Góliát is négyet vág Dávidnak, akkor már őrült mérkőzésről beszélhetünk. Ez történt a hétvégén, amikor egy elképesztő meccsen az Utrecht 6-4-re verte meg az Ajaxot.

A mérkőzés hihetetlen fordulatokat hozott, hisz Dmitrij Bulikin korai góljára Nana Asare és Edouard Duplan gyorsan válaszolt. Andre Ooijer és Bulikin újabb góljával azonban ismét az Ajax vezetett és 3-2-es előnnyel vonult a szünetre.

A második félidő elején azonban hat perc Daan Bovenberg, Jacob Mulenga és Nana Asare is betalált Kenneth Vermeer kapujába és pillanatok alatt 5-3-ra vezetett az Utrecht. Az utolsó percek főszereplője azonban Vermeer kapus volt. A 25 éves kapus előbb egy rosszul sikerült kirúgással gyakorlatilag gólpasszt adott Asarénak, majd miután Christian Eriksen ismét izgalmassá tette meccset (5-4), Vermeer ismét akcióba lépett: gólpasszt adott Anouar Kalinak is. Aki beállította a 6-4-es végeredményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: