2010-09-04 07:46:07• hírek • Szatmár.ro

A 2011-es érettségi menetrendje

A napokban újra változtatott érettségi lebonyolításának menetrendjén az Oktatásügyi Minisztérium. Jövőre már nem februárban, hanem május végén kezdődik az érettségi.

A 2010/2011-es iskolai tanévben már nem kell hónapokon keresztül izgulniuk a végzős diákoknak, hiszen az érettségi nem februárban kezdődik, ahogyan azt idén megszervezték.

A legújabb módosítások értelmében az érettségire való beiratkozás 2011. május 23. és 27. között zajlik - és nem decemberben, ahogyan legutóbb zajlott, a végzős középiskolások számára ugyanakkor május 27-én ér véget a tanév. Valamivel több, mint egy hét múlva, június 6-án kezdődik el az érettségi román nyelvi képességeket felmérő szóbeli vizsgával.

Június 8-10. között az anyanyelvi kommunikációs kompetenciákat, 13-17. között a számítógépes ismereteket mérik fel, június 20. és 23. között tartják meg az idegennyelv-próbát. A román nyelv és irodalom írásbeli vizsgát június 27-én szervezik meg, 28-án az anyanyelv és irodalom írásbeli következik, majd 29-én a profilnak megfelelő tantárgyból írnak dolgozatot a diákok. Július 1-jén a választott tantárgyból vizsgáznak a végzősök. Az első eredményeket július 4-én teszik ki, ezt követően a jegyükkel elégedetlenek óvást nyújthatnak be. A végleges eredményeket pedig július 8-án függesztik ki.


A végzősök jövőre már csak egy egyhónapos szesszióban bizonyítanak
A végzősök jövőre már csak egy egyhónapos szesszióban bizonyítanak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: