2019-02-08 10:23:21• hírek • Bede Emőke

Nem mindegy, milyen fólia kerül az autóablakra

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Manapság sok autótulajdonos dönt úgy, hogy az ablakokat befóliáztatja, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy olyan műhelyet válasszanak, mely a R.A.R. által jóváhagyott termékekkel dolgozik.

A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal hivatalos honlapján ebben a pillanatban mindösszesen öt olyan Szatmár megyei műhely szerepel, mely az előírásoknak megfelelő fóliákkal látja el az ablaküveget, így vannak olyanok, akik inkább megoldják okosban.


Nos, az utóbbi eseteket a R.A.R. ellenőrzésein általában nem díjazzák, sőt, legtöbb esetben pénzbírságot rónak ki azokra, akik autóikat nem az érvényben levő törvények szerint látják el fóliával. A csütörtöki nap során Mezőpetri területén állították meg a járműveket a rendőrség és a R.A.R. munkatársai, kik összesen 22 büntetést osztottak ki összesen 5500 lej értékben. Emellett bevontak három forgalmi engedélyt is, mivel az autókra a hatóság által nem jóváhagyott fólia vagy gumiabroncs volt felszerelve. Érdemes tehát jól megfontolni, hol és mit rakatunk a járgányra, hiszen könnyen előfordulhat, hogy forgalmi nélkül maradunk. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: