2012-05-31 12:56:05• hírek • Szatmár.ro

Ilyés: Nem értem, hogy Coica úr miért nem hajlandó televíziós vitára!

Ilyés: „Nem értem, hogy Coica úr miért nem hajlandó televíziós vitára!"

Az elmúlt hetekben elhangzott többszöri felkérés ellenére, Dorel Coica továbbra sem fogadta el Ilyés Gyula vitameghívását, melynek értelmében a polgármester a város sorsáról, a jövőbeni tervekről való nyílt beszélgetésre kérte fel őt. „Hetek óta csak a ködösítés és a ferdítés fogadja a konkrét kérdéseimet, a szatmáriak életét közvetlenül befolyásoló ígérgetések számonkérését, anélkül, hogy bármilyen hivatalos válasz érkezett volna Coica úr részéről. Az számomra mára már nyilvánvaló, hogy Coica úr nem hajlandó vagy nem meri televíziós vitában összemérni magát és programját velem, hogy a szatmári lakosság eldönthesse, ki számukra a megfelelő városvezető" - emelte ki Ilyés.


A sajtóban megjelent visszajelzéssel kapcsolatosan, mely szerint Coica állítólag egy köztéri vitára várja az RMDSZ polgármester-jelöltjét, Ilyés kifejtette: „Remélem, hogy ez tényleg igaz és Coica úr legalább ezt a vita-változatot bevállalja, és ez nem csak egy újabb az ígéretei tömkelegéből. Annak érdekében, hogy megvalósuljon az, amire én és a szatmárnémetiek már egy jó ideje várunk, felkértem a kampányfőnökömet és a kommunikációs igazgatómat, hogy a mai nap folyamán vegye fel a kapcsolatot Coica úr kampánystábjával és egyeztessék a vita feltételeit, kezdjék el a konkrét szervezést."

A két kampánystáb a tervezett vita helyszínéről, időpontjáról, témáiról és szabályozásáról beszélget, annak érdekében, hogy ez egy választási vita formájában valósuljon meg. „Ilyen vitára minden kampányban szükség van annak érdekében, hogy a jelöltek a terveik és választási programjuk mellett érveljenek és a választók tisztán lássák az opcióikat. Azonban a választási vitáknak is van egy protokolluma és szabályrendszere, melyhez igazodni kell, nem pedig a saját önkéntes-tábor vagy Ponta árnyékába bújva üzengetni és állítólag várni az ellenjelöltet. Nemrég a helyi adminisztráció törvénykezését nyújtottam át Coica úrnak, viszont ha szükséges, akkor szívesen a rendelkezésére bocsájtok egy vitaszervezési kisokost is" - mutatott rá az újabb mandátumért induló polgármester-jelölt.

A vitára az RMDSZ kampánystáb reményei szerint minél hamarabb sor fog kerülni, Coica úr reagálása alapján köztéren fog helyet kapni, azonban olyan körülmények között fogják szervezni, hogy a tévé stábok is közvetíteni tudják, annak érdekében, hogy minden szatmári lakos követni tudja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: