2014-05-05 09:28:13• hírek • Blikk.hu

Nem merik megműteni az orvosok Bajor Imrét

Bár az agydaganatos betegségeknél az egyik leghatékonyabb orvosi beavatkozás az operáció, Bajor Imre esetében nem merik vállalni a műtétet az orvosok.

A Blikk megtudta: a színművészt az egyik leghíresebb specialista is megnézte már, de sajnos olyan veszélyes helyen van az agyában lévő tumor, hogy csak az élete kockáztatásával lehetne eltávolítani.

Barátai elmondása szerint hősiesen küzd a népszerű humorista azért, hogy minél előbb meggyógyuljon. A hagyományos kezelésektől kezdve a kínai és a Vargha-féle gyógymódig számos olyan kezelést és terápiát kipróbált és kap mind a mai napig, amivel tovább lehet a közérzetén és a mozgásán javítani. Kitartó küzdelmének hála újra tud beszélni, lényegesen jobban mozog, mint két hónappal ezelőtt. Szerettük volna megtudni, hogy a kezelések mellett nem egy titokban elvégzett sikeres műtét áll-e, de megtudtuk, Bajor esetében sajnos szó sem lehet ilyesmiről.

- Imre már két nagyon híres, agyműtétekkel foglalkozó specialistával is felvette a kapcsolatot. Azt mondták neki, hogy műthetetlen területen, az agytörzsön van a daganat. Orvosilag nem lehet megközelíteni, ezért csak óriási kockázattal lehetne megműteni. Így pedig jobbnak látták, ha műtét helyett inkább különféle hagyományos és alternatív kezelésekkel próbálnak rajta segíteni. Idegsebész tartja kézben és irányítja a kezeléseit - magyarázta lapunknak a színművész egyik barátja.

Dr. Kóczán István belgyógyász kérésünkre elmondta, miért nem merik bevállalni a műtétet az orvosok.

- Ez a rész a legvédettebb részünk. Azért nem távolítják el az agytörzsön lévő daganatot, mert ott van a légzésnek és a keringésnek is a központja. Ha az megsérül, akkor az sajnos azonnali halált jelent. Ha ezt a részt érinti egy daganat, akkor túl magas a kockázati tényező ahhoz, hogy megműtsék - magyarázta dr. Kóczán István.

A természetes gyógymódokat alkalmazó orvosa, dr. Vargha Zoltán mesélt arról, hogy nem is olyan rég még csak néhány hónapot adtak a színésznek, aki most viszont már újra tud járni, és a beszéde is sokkal folyékonyabb.

Olvassa tovább a Blikk.hu-n!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: