2011-05-28 14:29:32• hírek • MTI/EFE

Nem mennek simán az edzések

Nico Rosberg balesete miatt félbeszakadt, s csak 13 perces kényszerszünet után folytatódott a 62. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság hatodik futamának, a Monacói Nagydíjnak harmadik szabadedzése szombaton.

A 25 éves német pilóta a start után nem sokkal járt pórul Mercedesével: versenyautója felett az alagút kijáratánál elvesztette az ellenőrzést, és - pontosan még nem tisztázott műszaki hiba következtében, a spanyol hírügynökség a hátsó kerekek leblokkolását említette - a biztonsági korlátnak ütközött.

A balesetet Rosberg megúszta, kocsiját a saját lábán hagyta el. A tréning a pálya megtisztítása után folytatódott.
A szabadedzés végén aztán újabb baleset történt, ekkor Vitantonio Liuzzi (Hispania) miatt kellett átmeneti szünetet elrendelni. Az olasz egy kanyarban hibázott, nekicsapva autóját a védőfalnak.

A délutáni időmérő előtti gyakorlás leggyorsabbjának amúgy a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari) bizonyult, mögötte Jenson Button (McLaren-Mercedes), Felipe Massa (Ferrari), Sebastian Vettel (Red Bull-Renault), Michael Schumacher (Mercedes), Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) volt a további sorrend.

 

Néhány órával később már az időmérő edzés is félbeszakadt, miután a mexikói Sergio Perez komoly balesetet szenvedett.

A Sauber pilótája az időmérő harmadik szakaszának vége előtt két és fél perccel az alagútból kijövet keresztbe csúszott a pályán, a szalagkorlátnak csapódott, majd onnan nagy sebességgel a szemben lévő gumifalnak ütközött kocsija oldalával.

Az újonc versenyzőt a mentők hosszú percek alatt emelték ki az autóból, majd mentővel szállították el, ám a RTL Klub televíziós csatorna helyszínen tartózkodó riporterének információi szerint végig eszméleténél volt, s "csak" lábsérülést szenvedett.

A mezőnyt közel fél óra után sem engedték még vissza a pályára.

 


Rosberg - amikor még minden rendben ment
Rosberg - amikor még minden rendben ment


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: