2010-11-11 13:07:24• hírek • Szatmar.ro

Nem menekülnek a körözöttek

Közel kétszáz személyt keres jelenleg a szatmári rendőrség, tudtuk meg Ana Malaescu a Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Az esetek többségében valamilyen bűncselekmény elkövetése miatt körözik őket, azonban az otthonról eltűntek száma is jelentős. Megyénkben 51 személyt - közülük 4 fiatalkorút - tartanak számon eltűntként, míg a 2010-es évben összesen 102 lakost - közülük 56 fiatalkorút - találtak már meg.
A bűncselekmény elkövetők közül 98-an szöktek meg, a letöltendő börtönbüntetés elől, 9-en az előzetes letartóztatás elől, míg 6-an a nemzetközi elfogató parancs elől.

Duca Marinel Ioan főfelügyelő portálunknak elmondta, nem észlelhető különösebb változás a tavalyi évhez képest a bűncselekmények elkövetésében. A lopások, illetve az illuminált állapotban történő vezetés aránya növekedett kissé, de nem számottevően. Szándékos emberölés vádjával csupán a moldáviai Arcan Petrut körözik, aki Szatmárnémetiben kettős gyilkosságot hajtott végre, majd külföldre távozott, ahol szintén gyilkolt.


Döntő többségben sikerrel jár a rendőrség a kézrekerítésben.
Döntő többségben sikerrel jár a rendőrség a kézre kerítésben.


Megyénk rendfenntartói főleg a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőreivel tartanak fenn jó kapcsolatot és együttműködésük már többször járt sikerrel. Duca elmondása szerint a bűncselekmény elkövetői azonban nem maradnak hosszabb ideig Magyarországon; Angliába, Olaszországba, Spanyolországba és Írországba szöknek. Jelenleg 98 bűncselekményt elkövetőt üldöznek, közülük 87-en tartózkodnak külföldön.
Az év elejétől számítva egyébként összesen 106 eltűntnek nyilvánított személyt talált meg a rendőrség. Legtöbb esetben az informátorok vezettek nyomra, de előfordult az is, hogy lakossági bejelentés alapján találták meg az eltűnteket.

Ana Malaescu szóvivő elmondta, az ügyek 80-85%-ában sikerrel járnak a rendőrség dolgozói, azonban olyan eltűntek is nyilván vannak tartva, akiket még a kilencvenes évek elején jegyeztek be és a mai napig nem kerültek elő.

A fiatalkorúak, illetve a gyógyszeres kezelés alatt állók esetében a bejelentést követően rögtön felkerülnek a körözöttek listájára, míg a felnőttek esetében a rendőrség előbb az eltűnt szokásos helyeit keresi fel előbb, majd csak miután valóssá válik az eltűnés ténye, adnak ki körözést személyükre.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: