2019-12-10 14:17:00• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Nem menekül meg a börtöntől Liviu Dragnea

foto: digi24.ro
foto: digi24.ro

Elutasította kedden a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea volt szociáldemokrata pártelnök semmisségi panaszát, amelyben a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC) történt fiktív alkalmazások perében rá kirótt 3 éves és hat hónapos börtönbüntetésről szóló ítélet eltörlését kérte.


A bírák elutasították az ügy másik két vádlottja, a Teleorman megyei DGASPC volt igazgatója, Floarea Alesu, valamint Olguţa Şefu volt igazgatóhelyettes semmisségi panaszát is.

A döntés jogerős.

Az ítélethozatal előtt, kedden reggel Dragneát a rahovai börtönből a legfelsőbb bíróság épületébe szállították, megbilincselve kísérték be a tárgyalóterembe. Ügyvédei kérésére az újságírók nem vehettek részt a tárgyaláson.

"Sajnálom, nem nyilatkozhatom" – mondta Dragnea a tárgyalóteremből való távozásakor.


Liviu Dragnea egy másik rendkívüli jogorvoslati kérelmet is benyújtott, semmisségi folyamodványát január 14-én tárgyalja majd a bíróság.

A PSD volt elnökét május 27-én ítélték jogerősen három és fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Ugyanabban az ügyben Floarea Alesu három év és hét hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, Olguţa Şefut pedig egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A vád szerint Dragnea – aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt - közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: