2010-02-13 13:27:26• hírek • Parajdi Andrea

Nem megfelelően tárolták

Nyolcvankilenc kilogramm húst kobzott el a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság a héten tartott ellenőrzése során.

Kétszer meg kell gondoljuk honnan és milyen húst vásárolunk saját felhasználásra, hiszen a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság rendszerint számtalan kihágást talál az ellenőrzései alatt.

A megyei vágóhidak és húsfeldolgozó üzemek többségében állandó jelleggel olyan hiányosságokba ütköznek a hatóság szakemberei mint például: a feldolgozó helyiségek nem megfelelő tisztán-, és karbantartása, a termékek nem előírásszerű felcimkézése, illetve raktározása.

Legútobb ezen a héten indultak ellenőrző akcióra a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság alkalmazottai, akik 269 lej értékben összesen 89 kilogram sertés és marha húst koboztak el, hogy megakadályozzák azok forgalombakerülését.

A húsokat nem megfelelően raktározták el a feldolgozó üzemekben, emiatt a potenciális vevő egészsége is veszélybe kerülhetett volna - derül ki a hatóság közleményéből. A húsok elkobozása mellett öt pénzbírságot is kiszabtak mintegy 3550 lej összértékben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: