2019-10-16 10:54:07• hírek • Bajnai Botond

Nem maradt leaszfaltozatlan utca Mezőteremen

Szép eredményt ért el Mezőterem község Polgármesteri Hivatal, immár a község útjainak és utcáinak mintegy 99%-át aszfalt borítja.


Az elmúlt évek során szép sorjában minden utca sorra került, így lassan, de minden utat sikerült leaszfaltozni a községben. Tar Miklós, Mezőterem polgármestere szerkesztőségünknek elmondta, idén két fázisban zajlottak az útépítési munkálatok, előbb néhány hónapja Vezenden asztaloztak le egy közel 500 méteres szakaszt, ahogy a helyiek nevezik, a Petri-utat, míg az elmúlt hetekben Mezőteremen a Szőlő-, és a Virág utcára került aszfaltréteg. Az 500 méteres vezendi és a 900 méteres mezőteremi útburkolati munkálatoknak köszönhetően mára nem nagyon van olyan utcája a községnek, ahol ne lehetne civilizált körülmények között közlekedni. Még az úgynevezett „cigányvégeken” is megcsinálták az utat.

 

 

„Nagyon jól állunk utak tekintetében, azt mondhatjuk, hogy a község útjainak és utcáinak mintegy 99%-át aszfalt borítja. Jövőre megkezdjük a régebben leaszfaltozott útcáink kijavítását, helyenként gödrössé, kátyússá váltak, azokat mind kijavítjuk. De az már nem lesz olyan költséges, hisz az alap megvan, nem kell teljesen előröl kezdeni majd ezeken a helyeken az aszfaltozást” – mutatott rá a polgármester.
 

Pályázati lehetőségek híján, minden ilyen jellegű beruházást önerőből valósította meg az önkormányzat.

 

 

Jelenleg a vezendi kultúrotthon felújítási munkálatai zajlanak, illetve a község zöldövezeteinek szépítésén dolgoznak.

Tar Miklós polgármester, a Szatmár.ro-nak elmondta, a múlt héten Mezőteremen mintegy 700 árvácskát ültettek közterületen, de tervben van Vezenden is, a felújítás alatt álló kultúrotthonhoz tartozó park zöldítése és virágosítása is. A parkban árvácskákat, illetve díszfákat és cserjéket ültetnek el nemsokára, jelen pillanatban a járdát térkövezik a kultúrotthon előtt. Idén már nem, de jövőre az épület fűtését is szeretnék modernizálni, illetve új asztalok és lócák vásárlása is tervben van.
 

A polgármester szerint ez is egy hasznos beruházás volt, ugyanis van igény a kultúrotthonra, sokan itt rendnék kisebb családi eseményeiket, születésnapokat, keresztelőket, halotti torokat. Miután sikerült rendbe tenni, valószínűleg még többen veszik majd igénybe, biztosan nem lesz hiábavaló a renoválás.
 

Végül az elöljáró, érdeklődésünkre elmondta, idén is biztosítva lesz a község közintézményeinek téli tüzelője. A község 117 hektár erdővel rendelkezik, amit az Erdészeti Hivatal felügyel, így a közintézmények téli tüzelője sem jelent gondot. Az iskolák, óvodák és hivatali épületek számára, idén is, ahogy eddig, biztosítva lesz a szükséges famennyiség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: