2009-01-28 15:15:29• hírek • Szatmar.ro

Bukarest rendezné 2012-es EL döntőjét

Lupescu szerint megegyezés született a román, az ír és az európai szövetség között.

Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken jelöli ki az európai kupák döntőinek helyszíneit, többek között a 2012-es Európa-Liga végjátékáét is.

A.Román Labdarúgó Szövetség (FRF) már régóta szeretett volna megpályázni egy kupadöntőt, és most végre úgy tűnik, az álom valóra válhat. „Megegyeztünk az UEFA-val és Dublinnal, mert a 2012-es év Kelet-Európáról szól az európai labdarúgásban. Már leadtuk a kérvényt és a dokumentációt", nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Ionut Lupescu, az FRF igazgatója.

Az Ír Labdarúgó Szövetséggel azért kellett amúgy megegyezni, mert ők is meg akarták pályázni az ominózus döntőt. Azt nem tudni, hogy az írek mit nyernek ezzel az „üzlettel", az viszont biztos, Dublinban mind a Landsdowe Road, mind a Croke Park (fotó) alkalmas lenne a mérkőzés rendezésére.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága pénteken dönt az üggyel kapcsolatban, és nem biztos, hogy figyelembe veszi a három fél megegyezését. Amennyiben a döntés pozitív, akkor az európai szervezet Bukarestben is meg-meg állhat útban Ukrajna felé.

A Croke Park stadion az ír fővárosban, Dublinban

Az egykori Lia Manoliu, ahol a döntő lesz (ha lesz)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: