2020-06-09 15:27:18• hírek • MTI

Nem létezik megszentelt alkohol a járvány ellen

Nem létezik olyan, hogy megszentelt alkohol és megszentelt védőfelszerelés a koronavírus-járvány ellen – figyelmeztetett kedden a Fülöp-szigeteki katolikus püspöki konferencia, miután az egyik érsekséghez az az információ jutott el, hogy egy álhír szerint az egyház megszentelt alkoholra cserélte a szenteltvizet.

Nem létezik megszentelt alkohol, amellyel keresztet kellene vetni” – szögezte le az egyházi testület, hozzátéve, hogy nem szabad a hívekre sem „szentelt alkoholt” szórni. Az egyház arra is felhívta a figyelmet, hogy sem megszentelt védőmaszk, sem védőszemüveg, sem más megszentelt védőeszköz nem létezik. „Ez mindössze komolytalan marketingfogás” – hangsúlyozta a püspöki konferencia.


A több mint 100 millió lakosú Fülöp-szigetek népességének több mint 80 százaléka katolikus. Az ország templomai mintegy két hónapon át zárva voltak a koronavírus-járvány miatt, de június elsejétől fokozatosan újra megnyithattak. Manilában jelenleg legfeljebb tízen lehetnek egyszerre a templomokban. Máshol, ahol kevesebb a fertőzött, a férőhelyek 50 százalékáig telhetnek meg az imahelyek.


Az országban 22 474 az igazolt fertőzöttek száma, és 1011 ember halt bele eddig a Covid-19-be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: