2009-07-16 16:16:17• hírek • Ferenczi Noémi

Huszonegy pedagógust tiltottak el

Szerdán Szatmár megyében is lezajlott a pedagógusi állások betöltésére kiírt versenyvizsga. Egy tanárnő puskázni próbált, ezért kitiltották a vizsgáról, további 21 pedagógust is eltiltottak, mivel a Spiru Haret magányegyetemen szereztek diplomát.

Idén összesen 289 tanári állást hirdettek meg, ebből 96-ot városi, 193-at pedig vidéki tanintézményekben, illetve 670 helyettesítői posztot. A vizsgára 1011-en iratkoztak fel és csupán 895-en jelentek meg. Egy francia szakos tanárnőt ki is zártak a vizsgáról, mivel puskázáson kapták. Tettének nincsenek súlyos következményei, a következő versenyvizsgán újra próbálkozhat - mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

Az országos statisztika szerint, a 13 270 meghirdetett állásra több mint 70 ezren jelentkeztek és 18 pedagógust kaptak puskázáson. Adriana Pana tanügyminisztériumi államtitkár szerint, legalább egy évre el kellene tiltani szakmájuk gyakorlásától a puskázó tanerőket.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Spiru Haret Egyetemen lediplomázott 21 vizsgázót utasított el, olyanokat akik földrajz illetve idegen nyelv szakon végeztek, mivel nem ismerik el a diplomájukat. Csak azok diplomája maradt érvényes, akik román szakon végeztek.

Mint ismeretes, Ecaterina Andronescu tanügyminiszter néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a Spiru Haret Egyetem legalább százezer végzett hallgatójának diplomája válik érvénytelenné, ugyanis akik távolsági vagy látogatás nélküli oktatási formában fejezték be az egyetemet, törvénytelen diplomával rendelkeznek.

A pedagógusi versenyvizsga eredményeit július 17-én, pénteken függesztik ki a vizsgaközpontokban. Felebezni 48 órán belül lehet.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: