2009-02-18 13:55:07• hírek • Parajdi Andrea

Nem lesznek illegális szeméttelepek

Március elején kerül a Szatmár Megyei Tanács elé, az a stratégiai terv, amely a települések kötelező hulladékgazdálkodási részleteit határozza meg. A legfontosabb, hogy fel kell számolni az illegális szeméttelepeket.

A.törvény előírásai szerint minden közszolgáltatásnak rendelkeznie kell egy hosszú távú stratégiai tervvel, amely meghatározza, hogy milyen feltételek mellett engedélyezett az adott közszolgáltatás működtetése. Jelenleg már az utolsó fázisban tart a megye hulladékgazdálkodási stratégiájának összeállítása, amely a márciusi megyei tanácsülésen előterjesztésre kerül. Attól a pillanattól kezdve, hogy a tanácsosok jóváhagyják az előírtakat, minden település aszerint szervezheti meg a szemét begyűjtését és tárolását.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője elmondta, az egyik legfontosabb rendelkezés, az illegális szeméttelepek felszámolását szorgalmazza. A megye településein 2009. július 16-ig kötelezően meg kell szüntetni minden olyan hulladéklerakó helyet, amely engedély nélkül működik.

-A települések vezetőit a szelektív hulladékgyűjtésre próbáljuk ösztönözni. Buzdítjuk őket arra, hogy minél kisebb területen, minél kevesebb hulladékot tároljanak. Arra is felhívjuk a figyelmüket, hogy a műanyagpalackokat, és a papírhulladékokat külön gyűjtsék össze, mivel ezek újrahasznosíthatók, így nincsen velük különösebb tárolási probléma - mondja az igazgató. A készülő hulladékgazdálkodási stratégiai terv, az elfogadást követően egyébként 2013-ig lesz érvényben.

Készül Szatmár megye hulladékgazdálkodási stratégiája.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: