2008-04-02 16:16:43• hírek • Szatmar.ro

Megkezdődött a NATO- csúcstalálkozó Bukarestben

bushbasescukAz esemény 24 államfő, 26 miniszterelnök és több mint 3000 küldött vesz részt.

A szerdától péntekig tartó bukaresti NATO-csúcstalálkozó épp úgy történelmi esemény Romániának, mint az észak-atlanti szervezetnek. Az esemény 24 államfő, 26 miniszterelnök és több mint 3000 küldött vesz részt.

A találkozó fő témái közzé tartozik Horvátország, Ukrajna és Grúzia majdani felvételé, stratégia kialakítása Afganisztán kérdésében és a katonai jelenlét további erősítése, NATO-orosz egyezmény, hogy Oroszország légi és szárazföldi folyosókat nyit az afganisztáni NATO-csapatok ellátására, a nukleáris energia felhasználása valamint jövőbeli együttműködések a kis hatótávolsági ballisztikus rakéták elleni védelemben. A román nemzeti rádió szerint várhatóan a csúcstalálkozó végére az sem kizárt tényező, hogy Oroszország elfogadja az Egyesült Államok európai rakétapajzs telepítési programját is.

Még több mint 50 küldöttet várnak a Henri Coanda nemzetközi repülőtérre, melyet kiemelt biztonsági készültség mellet biztosítanak. Az amerikai elnök már megérkezett Bukarestbe, George Bush és Traian Bãsescu a látogatás programja szerint a tengerparti Neptun üdülőhelyen es Konstancán tárgyalnak.
14812
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: