2008-10-09 21:09:32• hírek • Csenteri Judit

Budapesti csúcstalálkozó

A NATO 26 tagállamának Védelmi Miniszterei csütörtök és péntek során tartják szokásos gyűlésüket, amelynek most Budapest a színhelye.

A találkozó két napja során az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (North Atlantic Treaty Organisation) egyrészt jövőre vonatkozó terveket vitat meg, másrészt a jelenleg zajló műveletekben elért fejlődéseket elemzi ki.

Egy olyan periódusban, amikor az országok Kormányai azzal vannak elfoglalva, hogy saját pénzügyi rendszerüket valahogy féken tartsák, a NATO Afganisztán és az oroszokkal való háborúskodás miatt feldúlt Grúzia részére szeretne erőforrásokat juttatni.

A találkozón Horvátország és Albánia, vagyis azoknak az országoknak a Védelmi Miniszterei is részt vesznek, amelyeket még csak ezután szeretnének a szervezet tagjává nyilvánítani.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete 26 észak-amerikai és európai ország szövetsége, amelyet a II. világháború után 1949.áprlis.4.-én alapítottak Washingtonban. A szövetség Észak-atlanti szerződésének értelmében, a tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok szabadságának és biztonságának megőrzése érdekében. Napjainkban a NATO azonban már a tagállamok határain túl is végez békefenntartói feladatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: