2010-11-25 14:16:43• hírek • Szatmar.ro

Nem lesz több puffogtatás

A helyi tanács betiltotta a tűzijáték használatát magáncélokra, a csendháborítás, biztonság, illetve a pirotechnikai attrakció ünnepi jellegének megőrzése miatt.

A városatyák megszigorították a tűzijátékozás eddigi szabályzatát, mert több városlakót sérti, hogy bármilyen esemény van, tűzijátékkal ünneplik. Azon kívül, hogy sokakat zavarja a hangos puffogás, veszélyes is, és szigorú tűzvédelmi szabályokat kell figyelembe venni az ünnepi hangulatot megteremtő eszköz használatakor.

Eddig lehetett bizonyos típusokat használni, azonban ezzel visszaéltek a cégek, és kihasználták azt, hogy éjszaka nem ellenőrzi őket senki, hogy valóban azokat a pirotechnikai eszközöket lövik-e a magasba, amelyre a városvezetés rábólintott.

A tűzijáték még ha nem is vált mindennapossá, de számos hétvégén esküvők, vagy akár kisebb családi ünnepek alkalmával is előszeretettel gyönyörködtek saját miniatűr fényjátékukban főleg a tehetősebbek.
Ilyés Gyula polgármester elmondta, amellett, hogy a lakosságot zavarta az általában éjszaka közepén sorra kerülő tűzijáték, a varázsát is elveszítette a gyakorta látott attrakció. „Mindenki úgy képzeli el a tűzijátékot mint egy szép eseményt, amit vár, ami ünnephez kötődik, és ez nem lehet minden hétvégén a városközpontban. Megpróbáljuk megtartani a tűzijáték értékét azzal, hogy nem engedünk minden éjszaka mindenkit pukkantgatni"-nyilatkozta Ilyés.

Aki nem tartja be a szabályokat, borsos büntetéssel kell számolnia: 1500-2500 lejig terjed a büntetés, amennyiben ellenszegülnek a tanácshatározatnak.

Mivel már számos alkalom volt arra, hogy az engedélyekkel visszaéltek a szolgáltató cégek, kénytelenek voltak szigorítani a szabályokon. Tűzijáték így hát csak akkor lesz, amikor az valamilyen helyi, nemzeti, vagy nemzetközi eseményhez kötődik, akkor viszont meglesz a varázsa a színes fénycsóváknak.


Betiltották az egyéni tűzijátékokat
Betiltották az egyéni tűzijátékokat



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: