2012-03-16 13:41:25• hírek • Kocsis Zoltán

Nem lesz spanyol negyeddöntő, a Schalke – Bilbao a csúcs

Noha három spanyol csapat is bejutott a labdarúgó Európa-liga legjobb nyolc csapata közé, mégsem lesz spanyol testvérharc a negyeddöntőkben. Mivel két német gárda is ott van a legjobb nyolc között, valószínűsíthető volt, hogy lesz német-spanyol párharc. Nos, kettő is lesz belőle.

Péntek kora délután az Európai Labdarúgó Szövetség Nyonban található székhelyén tartották meg az Európa-liga negyeddöntőinek és elődöntőinek sorsolását. Túlzás nélkül állítható: a következő forduló rangadója a Schalke és az Athletic Bilbao párharca lesz. A spanyol Raul vezette németek főleg hazai pályán rendkívül erősek, a Veltins Arénában bárkire veszélyesek lehetnek. A Bilbao idén meseszerűen szerepel az európai kupákban, az előző körben a nagy esélyes Manchester Unitedet búcsúztatta el - méghozzá kettős győzelemmel.

A másik német-spanyol párharcban, papíron legalábbis, az Atletico Madrid jóval esélyesebbnek tűnik a Hannovernél. Remekül ábrázolja ezt, hogy míg a madridiak két évvel ezelőtt megnyerték a sorozatot, addig a hannoveriek hosszú évek után tudtak idén ismét kilépni az európai porondra. Ami igaz a Schalkére, az igaz viszont a Hannoverre is: saját szurkolói előtt bármire képes lehet a gárda.

A PSV Eindhoven kiejtése után egy újabb holland csapat, az AZ Alkmaar vár a Valenciára. A piros-fehérek vezetik a holland pontvadászatot és az előző körben úgy jutottak tovább az Udinese ellen, hogy gyakorlatilag az egész meccset emberhátrányban játszották végig - Nick Viergevert már a 2. percben kiállították. Ennek ellenére komoly meglepetés lenne, ha az AZ továbbjutna a spanyol bajnoki bronzérem várományosával szemben.

Végezetül a Machester City ellen a mennyországot és poklot oda-vissza megjáró Sporting Lisszabon a szintén drámai körülmények közepette, az utolsó tíz percben két gólt szerző Metaliszt Harkivvel csap össze. Papíron a portugálok tűnnek esélyesnek, ám az ukránok idén már bebizonyították: tudnak meglepetést szerezni.

Európa-liga negyeddöntők: március 29 - április 5.
AZ Alkmaar - Valencia
Schalke - Athletic Bilbao
Sporting Lisszabon - Metaliszt Harkiv
Atletico Madrid - Hannover

Elődöntők: április 19. - 26.
Atletico Madrid/Hannover - Alkmaar/Valencia
Sporting/Metaliszt - Schalke/Athletic

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: