2010-06-03 15:52:14• hírek • Balog Anita

Ezren tiltakoztak a megszorítások ellen

Szatmárnémetiben ötszáz személyre számítottak a kormány megszorító intézkedései ellen való megmozdulásra, ám kétszer annyian gyűltek össze, hogy a 25 százalékos bércsökkentés és a 15 százalékos nyugdíjcsökkentés ellen tiltakozzanak. A tömeg a kormány, Emil Boc és Basescu lemondását követelte.

Az eső sem riasztotta vissza a tiltakozókat, akik a szakszervezetek felhívására a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt gyűltek össze, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a várhatóan hamarosan bevezetésre kerülő megszorító intézkedések ellen. Egészségügyi alkalmazottak, rendőrök, tanárok, nyugdíjasok vonultak ki az Új főtérre, hogy a kormány lemondását követeljék.

A szakszervezeti vezetők kormányt lemondásra felszólító beszédeit hangos helyesléssel fogadta az összegyűlt tömeg. A tüntetők transzparensein többek között olyan feliratokat olvashattunk, mint a ''Nem értünk egyet a 15 százalékos csökkentéssel'', ''A tolvajok nem fognak 25 százalékkal kevesebbet lopni'', '' Nekünk egy kicsit hagytok, magatoktól nem vontok le semmit''.

A megmozdulás 14 óra körül ért véget, különösebb rendbontások nélkül.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: