2015-07-10 15:30:34• hírek • Kocsis Zoltán

Nem lesz népszavazás Kányaházán!

Gheorghe Copil
Gheorghe Copil

Nem lesz népszavazás augusztusban Kányaházán! Erről csütörtökön döntött a prefektusi hivatal jogi osztálya. Az ok: mert az önkormányzat nem tud fizetni. A polgármester pontosan ezért több millió lejes hitelt venne fel.

Amint arról februárban beszámoltunk, bizonyos szabálytalanságok miatt februárban a mezőgazdasági minisztérium zárolta a Kányaházai Polgármesteri Hivatal számláját. Gheorghe Copil polgármester ezért arra gondolt, 11 millió lejes hitelt venne fel, hogy ismét fizetőképessé tegye az önkormányzatot. Tervei szerint az augusztusban kiírt helyi népszavazással erről a hitelről kérte volna ki a lakosság véleményét.

Igen ám, csakhogy a törvény kimondja: a helyi népszavazás kiírásának és megszervezésének költségeit az adott önkormányzatnak kell kifizetnie. Csakhogy a kányaházai önkormányzat teljességgel fizetésképtelen. Így hát a Szatmár Megyei Prefektúra jogi osztálya csütörtöki döntésében kimondta: Kányaháza nem írhat ki népszavazást.

Kányaháza számláit a mezőgazdasági minisztérium zárolta egy jelentős mértékű adósság miatt, melynek összege 11 millió lej. Ezt uniós pályázatok körüli szabálytalanságok miatt kellene kifizetnie az önkormányzatnak.

A községben a helyzet közben egyre kilátástalanabb! Az önkormányzat alkalmazottai immár három hónapja nem kaptak fizetést, a ki nem fizetett számlák miatt nincs közvilágítás és ha nem változik semmi, akkor augusztus elsejétől a szemetet sem szállítja el az illetékes cég...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: