2012-08-01 17:11:12• hírek • Kocsis Zoltán

Egy gyalogos-átjáróval kevesebb lesz a régi központban

Egyelőre várat magára a múlt héten beharangozott közlekedési lámpa felállítása Szatmárnémeti régi központjában. Az viszont biztosnak tűnik, hogy ötre redukálódik a gyalogosátjárók száma a Szabadság-tér körüli körforgalomban - legalábbis a Közlekedésbiztonsági Bizottság szerdai döntése alapján.

Marcela Papici alpolgármester, a bizottság elnöke bevezetőjében elmondta, megegyeztek azzal a temesvári céggel, amely a város közlekedési lámpáit kezeli, hogy próbaidőre állítsanak fel egy-egy lámpát a Szabadság-tér valamennyi gyalogos átjárója elé. A megállapodás lehetővé tette volna, hogy abban az esetben, ha ez a megoldás nem vezetne eredményre, a lámpákat áthelyezzék egyéb olyan helyekre, ahol ezekre szükség van.

Az ötlet azonban nem aratott nagy sikert a bizottság tagjai között, ezért végül arra a következtetésre jutottak, hogy megkeresnek egy másik temesvári céget: végezzen el egy komplex tanulmányt, miként lehetne fluidizálni a régi központ forgalmát. A tervek szerint a jövő hét elején Szatmárnémetibe érkezik a cég képviselője, hogy tárgyaljon a város vezetőivel.

Ennek következtében egyelőre nem helyezik ki a „Fehér ház" elé azt a lámpát, amelyről pedig a múlt héten döntött a bizottság. Egy változás mindenképpen lesz azonban: a közvécé és a „zsidó korzó" közötti gyalogosátjárót megszüntette a bizottság, mondván, hogy közel van a másik, ezt pedig amúgy is ritkán használják.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság döntése érdekében megszüntetik ezt a gyalogosátjárót

A lakossági panaszok hatására Papici arra kérte a Szatmár Megyei Rendőrséget, hogy gyakrabban radarozzanak a Lacrimioarei utcán, így próbálván elérni, hogy a teherautók betartsák a 30-as korlátozást. A bizottság ülésén jelen lévő Butka Gergely városi tanácsos ellenvetése, mely szerint ez a lépés megnöveli az személygépkocsikkal való előzések gyakoriságát, ami növeli a balesetek esélyét, nem változtatta meg az alpolgármester véleményét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: