2009-10-23 12:37:02• hírek • Parajdi Andrea

Nem lesz Nagykároly díszpolgára

Szatmár megyébe látogat Traian Basescu államfő október 25-én, vasárnap, a Román Hadsereg Napja alkalmából. Nagykárolyban részt vesz egy ünnepi megemlékezésen, majd a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában is találkozót szervez.

Az elnök látogatásának pontos programja a Szatmár Megyei Prefektúra tájékoztatása szerint még nincsen véglegesítve, azonban nagy vonalakban már ismert, hová fog ellátogatni. Basescu elnöki repülőgépe, illetve a honvédelmi minisztérium küldöttségének gépe 9:30-kor érkezik meg a Szatmár Megyei Reptérre.

Az államfő innen majd hivatalos kísérettel személygépkocsival utazik Nagykárolyba, ahol Kovács Jenő polgármester fogadja őt. Basescu 10 órai kezdettel részt vesz a Román Hadsereg Napja alkalmából a Román Katona Emlékmű előtt megszervezésre kerülő ünnepségen, ahol beszédet is fog tartani. -Amennyiben az időjárás megengedi a honvédelmi minisztérium küldöttsége katonai parádét tart, illetve egy légi bemutatóra is sor kerül - tájékoztatott Kovács Jenő polgármester. A megemlékezés és koszorúzás után az államfő 11 órától a Károlyi-kastélyban találkozik a hat megyéből érkező veterán hősökkel, ahol néhány kitüntetést is kioszt.

A polgármestertől megtudtuk egy ideig még halasztani fogják Basescu díszpolgárrá avatását. Mint ismert, korábban a demokrata liberális frakció kezdeményezte, hogy az államfőt nevezzék ki Nagykároly díszpolgárává, azonban a polgármester elmondta: ahhoz, hogy ez megtörténhessen szükség lenne egy olyan helyi határozatra, amelyben összefoglalják azokat a kritériumokat, melyek alapján díszpolgári kitüntetést oszthatnak. -Nagykárolynak jelenleg egyetlenegy díszpolgára van. Tíz évvel ezelőtt még jómagam adtam át a helyi születésű hegedűművésznek, Ruha Istvánnak a kitüntetést, azóta azonban senkit sem tiszteltünk meg ezzel a címmel - tájékoztatott a polgármester.

Basescu 12 órakor Nagykárolyból Szatmárnémetibe utazik. Megérkezésekor a Szakszervezetek Művelődési Házában találkozik a helyi hatóságok vezetőivel, üzletemberekkel, kulturális személyiségekkel, háborús hősökkel és a helyi sajtó képviselőivel.


Vasárnap Szatmár megyébe látogat Traian Basescu államfő.
A Román Hadsereg Napja alkalmából jön vasárnap Szatmár megyébe az államfő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: