2010-07-08 23:13:31• hírek • Szatmar.ro

Nem lesz Híd Fesztivál?

Visszavonta a lázári tanács a futballpálya kiadására vonatkozó határozatát, így akár el is maradhat az idei Híd Fesztivál.

Miután hosszas vitát követően június 28-án mégis jóváhagyták a Lázári Helyi Tanács tagjai a Híd Egyesület kérelmét, miszerint Sándorhomok határában legyen az idei fesztivál, csütörtök este visszavonták korábbi határozatukat. A hivatalos ok az, hogy az akkori döntés ellenkezett a közigazgatási törvény előírásaival, mert más terület szerepelt a tervezetben és más a döntésben - emiatt a prefektúra már jelezte, hogy meg fogja támadni a határozatot. A gond csak az, hogy a Híd Fesztivál szervezője, Krakkó Rudolf már jóelőre leszerződött az előadókkal és az együttesekkel - előbbiek között van többek mellett a Jobbik elnöke, és egyesek tudni vélik, az ő érkezése miatt is néznek többen ferde szemmel a fesztiválra.

Lengyel István polgármester kifejtette: a törvényességi okok mellett gond az is, hogy Krakkó alig egy hónappal a rendezvény előtt kérte a terület jóváhagyását a tanácstól, illetve, hogy a határozat megszületése előtt megkötötte a szerződéseket a szereplőkkel.

A polgármester szerint ezért csakis Krakkó a felelős, az elnök viszont azt mondja, a határozat birtokában történt a szerződéskötések nagy része.

Krakkó a tanácsi határozat visszavonása előtt figyelmeztette a lázári döntéshozókat: kártérítési per útján fogja visszakövetelni a 67 200 lejt - a szervezési költségeket -, és erkölcsi kártérítési is igényelni fog. A fesztivál megszervezése mellett egyedül Saska István és Makora János foglaltak állást, de a túlnyomó többség a terület kiutalása ellen szavazott. A végén Krakkó újságíróknak azt nyilatkozta: ennek ellenére meg fogja szervezni az eredeti helyszínen a fesztivált.


Ülésezett a lázári tanács
Ülésezett a lázári tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: