2009-03-20 14:23:01• hírek • Szatmar.ro

Nem lehet házi döntő

Az UEFA-kupa negyeddöntőiben a franciák az ukránokkal mérkőznek majd.

A svájci Nyonban, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) székházában megtartották az UEFA-kupa utolsó kiírásának utolsó sorsolását, melyben kiderült, hogy mindkét ukrán csapat francia ellenfelet kapott. Valamint, hogy biztosan nem lesz házidöntő Isztambulban.

A nyolcaddöntő slágere egyértelműen a Hamburg és a Manchester City összecsapása lesz, amely a hatalmas tét miatt mellett azért is érdemel kiemelt figyelmet, mert egy német-angol páros mindig nagy presztízsharcot hoz. Mellesleg ez lesz a két együttes első találkozója.

Az itt továbbjutó együttes a Werder Bremen-Udinese páros győztesével mérkőzhet majd meg az elődöntőben. Ez a két csapat egyszer már találkozott egymással, a 2006-os Bajnokok Ligája csoportkörében a németek „jártak jobban", egy 4-3-as győzelem mellett egy 1-1-es döntetlent tudnak felmutatni. Ami az idei szezont illeti, az Udinese Dortmundot, a Werder a Milan már búcsúztatta, így mindkettejüknek van okok visszavágni. Ráadásul a züld-fehérek az Interrel is megmérkőztek és elmondhatják magukról, hogy egyik milánói sztárcsapat sem tudta őket legyőzni.

A másik ágra került a két francia és ukrán együttes. A Sahtar Donyeck és a Olympique Marseille először méri össze erejét, míg a Paris St.Germaint és a Dinamo Kijevet egyszer már összehozta a sors, 1994-ben mindkétszer a franciák nyertek.

Negyeddöntő, április 9-16:
Hamburg-Manchester City
Paris St.Germain-Dinamo Kijev
Sahtar Donyeck-Olympique Marseille
Werder Bremen-Udinese

Elődöntők, április 30-május 7
Werder Bremen-Udinese/ Hamburg-Manchester City
Sahtar Donyeck-Olympique Marseille/ Paris St.Germain-Dinamo Kijev

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: