2018-04-20 08:55:18• hírek • Bede Emőke

Nem lehet ám csak úgy szárnyasokat szállítani a megyében

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság munkatársai hetente akár több mint száz ellenőrzést is tartanak. Van, aki megússza írásos figyelmeztetéssel, de néhányan borsos bírsággal végzik.

Nem volt ez másként az elmúlt egy héten sem, amikor összesen 117 esetben jártak el az ellenőrök. Ilyenkor az igazgatóság különös hangsúlyt fektet a professzinális állattenyészetekre, a közétkeztetési egységekre, az élelmiszerlerakatokra, a piacokra, pékségekre, cukrászdákra, hús- és tejfeldolgozó üzemekre, polgármesteri hivatalokra és még az állatorvosi rendelőkre is.
 

Ezeken a helyeken nem csak a hivatalos dokumentumokat ellenőrzik, hanem a higiéniát is, valamint azt, hogy az előírásoknak megfelelően zajlik-e a feldolgozási, csomagolási, illetve felcímkézési folyamat.
 

Az elmúlt héten három írásbeli figyelmeztetést osztottak az igazgatóság munkatársai, ezeket olyanok kapták, akik nem jelentették be időben az illetékes szerveknél az új állat vásárlását. Viszont egy esetben pénzbírságot is róttak ki, ugyanis az állattartó állatorvosi engedély nélkül tartott és szállított szárnyasokat. Az illetőnek mindezért 720 lejes büntetést kell majd befizetnie. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: