2011-02-07 10:55:35• hírek • Szatmár.ro

Nem lazsáltak a sürgősségin

Hosszú és zsúfolt hétvégéjük volt a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán dolgozóknak: több mint négyszáz beteget láttak el az elmúlt közel három napban.

Február 4-7. között 415 személyt láttak el a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán, az esetek között azonban sok súlyos baleset és öngyilkossági kísérlet is volt.
Amint azt Constantin Demiantól, az egészségügyi intézmény szóvivőjétől megtudtuk, a hétvégén egy öngyilkossági kísérlet történt: egy 79 éves Szatmár megyei asszony akart véget vetni az életének. Az idős nő felakasztotta magát, a rokonai viszont azonnal észrevették mi történt, és bevitték a kórházba. Kiderült, az asszony már régóta pszichés betegségben szenved, valamint korábban lebénult a jobb oldala, ezért beutalták a neurológiai osztályra.

Egy 7 éves gyerek a lakásuk második emeleti erkélyéről zuhant ki a hétvégén: őt zúzódásokkal és súlyos agyrázkódással szállították be a kórházba. Mivel a gyerek nem szenvedett töréseket, ezért az anyja az orvosok ellenjavallata ellenére is a vizsgálatokat követően hazavitte. Könnyebb szénmonoxid-mérgezés is történt a hétvégén: szombaton az esti órákban került mérgezéssel a sürgősségire egy 19 éves fiatal lány. A pácienst három órán keresztül megfigyelés alatt tartották az orvosok, a megfelelő kezelést követően pedig elhagyhatta a kórházat.

Vasárnap vonatbaleset is történt Szatmár megyében: egy 41 éves férfi szenvedett súlyos sérüléseket. A beteget a sürgősségire való beszállítását követően azonnal megműtötték, a bal lábát azonban nem tudták megmenteni a beavatkozással, amputálni kellett.

Szintén aznap egy eszméletlen, ismeretlen férfire találtak Szatmárnémetiben a rohammentő dolgozói - a páciens a kórházba szállítását követően elhunyt. Az esetről a rendőrséget is értesítették, a hatóság pedig nyomozást indított.
A hétvégén a súlyos esetek mellett öt alkoholkómában lévő személyt is elláttak, négy személyt fizikai bántalmazás miatt kellett elsősegélyben részesíteni, hárman közúti balesetben sérültek meg, három személyt pedig kutya harapott meg.

Több mint négyszáz beteg szorult ellátásra
Több mint négyszáz beteg szorult ellátásra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: