2009-10-26 15:17:50• hírek • Szatmar.ro

Nem látszott a korkülönbség

A Sportklub vívói egy arannyal és egy ezüsttel zárták a korosztályos bajnokságot.

Fantasztikusan szerepeltek a Szatmárnémeti Sportklub Csiszár Ferenc, Májer Csilla és Nagy Lehel által felkészített párbajtőrvívói a craiovai országos U20-as bajnokságon, mivel Tataran aranyat, a csapat pedig ezüstérmet szerzett. Mindezt úgy - és ezt fontos kihangsúlyozni - hogy a lányok tulajdonképpen egy korosztállyal fentebb szerepeltek.

Az egyéni versenyben diadalmaskodó Tataran Amalia csak 15 esztendős, ám a két helyi lány, Zbarcea Alina és Mitricov Catalina  (és további 64) versenytárs elől hódította el az aranyérmet. Jól szerepelt Veres Gréta, aki a hatodik helyen végzett - 13 évesen.

Csapatban a  Tataran, Veres, Stepper Evelin, Oana Dragusin előbb 45-26 arányban legyőzte a Farult, majd 42-41 arányú vereséget szenvedett a Craiovai CSM ellen. Ennek következtében a döntőbe jutásért legalább tíz tus különbséggel kellett legyőznie az ANEFS együttesét. Ezen azonban a lányok túl is tettek,  12 tusnyi különbséggel bejutottak a fináléba, ahol azonban vereséget szenvedtek a Craiovai LPS ellen.

„Meg lehetünk elégedve, Tătăran is benne volt abban a nyolcas-tízes csoportban, akik közül bárki megnyerhette a bajnoki címet. Most a szerencsével sem állt hadilábon, így végül meglett az arany" - nyilatkozta Csiszár, aki hozzátette, hogy Tătăranra hamarosan újabb fontos megmérettetés vár. A szatmári lány ugyanis a román válogatott tagjaként a jövő héten a Dániában megrendezendő 19 éven aluli Európa-bajnokságra utazik, ide Csiszár is elkíséri tanítványát. A háromtagú csapatot a szatmári lány mellett még Cătălina Donoiu és Marin Laura alkotja még.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: