2015-08-11 17:12:26• hírek • Kocsis Zoltán

Nem követelt áldozatot a kánikula a megyében

Nem követelt halálos áldozatot Szatmár megyében a szokatlanul nagy hőség, ám a közegészségügyi hatóság tájékoztatása szerint alaposan megnőtt a mentősök dolga.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság összesítette a megyei mentőszolgálat, a megyei kórház sürgősségi osztályának és a sürgősségi helyzetek felügyelőségének adatait. Ebből pedig kiderült, hogy a narancssárga hőségriadó életbe lépése, azaz augusztus 7-e óta 455 alkalommal riasztották a mentősöket. Összehasonlításképpen a rendszerint sok munkával járó ortodox húsvét hétvégéjén csak 250 személyt kellett ellátni.

Hogy ez mennyiben függ össze a kánikulával, az nem derül ki a kimutatásból, az viszont igen, hogy péntek óta Szatmár megyében egyetlen személy sem lett rosszul nyilvános helyen a kánikulának betudható okok miatt: senki sem száradt ki és senki sem vesztette el eszméletét.

Ami pedig a legjobb hír, hogy senki sem vesztette életét a rendkívül magas hőmérsékleti viszonyok miatt. Szemben például Olaszországgal, ahol csak az észak-nyugati részben idén július első tíz napján 140 halálos áldozatot szedett a hőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: