2020-02-16 09:35:49• hírek • Bede Emőke

Nem koronavírusos az Olaszországból hazatért Szatmár megyei férfi

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Szélvészként futott végig a helyi médiában a hír, mely szerint egy nemrégiben Olaszországból hazatért Szatmár megyei férfi influenzára utaló tünetekkel jelentkezett a helyi kórház sürgősségi osztályán.

Sajtóértesülések szerint a férfi Olaszországban, egy kínai étteremben dolgozott, ahol több Kínából hazatérő személlyel is kapcsolatba került. Mivel azonban úton hazafelé köhögni kezdett és a láza is felszökött, a pettyéni férfi jobbnak látta, ha bemegy a helyi kórház sürgősségi osztályára. Noha a Szatmár Megyei Kórház Fertőző Betegségek Osztályán elvégzett vizsgálatok szerint az illetőben nem bujkál a gyilkos vírus, az orvosok mégis azt tanácsolták neki, maradjon önként karanténban a következő napokban. A férfit mentőautóval szállították haza, Pettyénbe, ám a házigazdák finoman szólva sem fogadták szívesen ebben az állapotban, így egy rövid huzavona után a férfit ismét visszavitték a ragályos kórházba.


A koronavírusról

2019 decemberében a kínai Wuhanból ismeretlen eredetű  tüdőgyulladás járványt jelentettek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felé. A megbetegedések hátterében egy új koronavírust igazoltak a kínai egészségügyi hatóságok, amely a Bétakoronavírusok nemzettségébe tartozik közeli rokonságot mutatva a SARS és MERS-koronavírusokkal. A kezdeti megbetegedések esetén közös expozíció volt, hogy a wuhani halpiacon jártak, ezt a halpiacot 2020. január 1-jén bezártak a hatóságok. A járvány előrehaladtával igazolódott a wuhani új koronavírus (2019-nCoV) emberről emberre való terjedési képessége is. Az ezidáig észlelt megbetegedések alapján  a betegség főbb tünetei a láz, légzési nehezítettség és emellett a betegek egy részénél tüdőgyulladás alakult ki. 2020. január 30-án a WHO nemzetközi horderejű járványügyi szükséghelyzetet hirdetett ki az új koronavírus járvány miatt - olvashatjuk az ANTSZ szakhatóság honlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: