2019-08-08 07:41:47• hírek • Bede Emőke

Nem könnyű az örömlányokkal és az ittas vendégekkel

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal nemrégiben közzétette a Helyi Rendőrség júliusi mérlegét, melyből kiderül, az elmúlt hónapban több tucat prostituált, kéregető és részeg járókelő ellen kellett fellépnie a hatóságnak.

Júliusban összesen 933 helyszíni bírságot szabtak ki a Helyi Rendőrség munkatársai, melyeknek összértéke eléri a 331 620 lejt, 366 esetben pedig úgy ítélték a járőrök, elég lesz egy írásos figyelmeztetés is a rendbontók jobb belátásra térítéséhez. Az igencsak részletes beszámoló szerint nyilvános helyen történő obszcén gesztusok, válogatott szidalmazások, fenyegetések miatt összesen 14 bírságot szabtak ki, a – nem ritkán erőszakos módon – kéregetőket pedig 30-szor bírságolták meg júliusban. A testüket pénzért áruló örömlányokat és futtatóikat 61 alkalommal részesítették pénzbírságban, de az is előfordult az elmúlt hónapban, hogy zárás után egy részeg vendéget nem sikerült kitessékelni egy helyi lokálból, ezért az alkalmazottak a Helyi Rendőrség segítségét kérték.


20 személyre azért szabtak ki helyszíni bírságot, mert közterületen, azaz parkokban, busz- vagy vonatállomáson, tömegközlekedési eszközön vagy az utcán italoztak, holott ezt a hatályos törvények egyértelműen tiltják. Közrend megzavarásáért és botrányokozásért is szép számban szórták a helyszíni bírságokat, de az a négy egyén sem úszta meg büntetés nélkül, aki otthon tekerte fel a hangerőt, ezzel lehetetlenítve el a szomszédok pihenését.


Harc a gazdátlan autók ellen – és nem csak!

A 421/2002-es törvény értelmében a Helyi Rendőrség azokra az elhagyott autókra is nagy figyelmet fordított, melyek feleslegesen foglalják mások elől a helyet a közterületen. Csak júliusban 27 gazdátlan járgányra bukkantak, melyek ablakára fel is tűzték az elszállításra figyelmeztető cédulát. A korábban kiosztott felszólítások nyomán 14 bontószökevény helyzetét orvosolták a tulajdonosok, további 100 autó esetében pedig már ketyeg az óra. Július folyamán egyébként belendült a lopóautó is , ugyanis nem kevesebb mint 154 szabálytalanul leparkolt autót szállítottak el a Helyi Rendőrség segítségével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: