2012-09-04 14:24:25• hírek • Póti Orsolya

Nem költözik a Művészeti Líceum

Az elmúlt hetekben az előkészítő osztálytermek kialakítására, illetve az új szaktantermek felújítására összpontosított a Szatmári „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum, ám közben egy olyan ötlet is felvetődött a város vezetősége részéről, hogy néhány termet költöztessenek át a Református Gimnázium új épületrészébe.

A művészeti líceumban fennálló helyszűke miatt a város vezetősége a Szatmárnémeti Református Gimnázium új épületrészét tűzte ki néhány szaktanterem otthonául, azonban már csak néhány nap van hátra és kezdődik az új tanév.

A vezetőség eme terve meghiúsult, ugyanis már nincs idő a költőzésre. „A tanintézmény minden egyes terme marad a régi épületben. A következő egy évben biztos, hogy nem költözünk" - erősítette meg Manfrédi Annamária aligazgatónő, aki ugyanakkor azt is elmondta a napokban igazgatóváltás történt. A líceum új igazgatója Hoduti Natalia angol tanárnő lett.

Az iskola vezetőségének alig egy hete maradt arra, hogy kialakítsa az előkészítő osztályok termeit, illetve a képzőművészeti szakoktatásnak helyet adó termeket alakítsanak ki. Manfrédi szerint, a költözés fölötti hosszas tanakodás csak időhúzás volt, hiszen az utóbbi hetekben nem tudtak megfelelően haladni a munkálatokkal.

Ugyan már megvan a hely az előkészítő osztálytermek számára, de csak most, a szünidő utolsó hetén zajlik ezek felújítása és berendezése. Mint megtudtuk, az iskola szeptember 1-5. között képességfelmérőt szervez azoknak a diákoknak, akiket szüleik a művészeti líceumba íratnának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: