2009-10-09 14:26:28• hírek • Ferenczi Noémi

Nem kerülhetik el a kilakoltatást

Két ANL-lakás bérlőjével szemben van végleges kilakoltatási végzése a polgármesteri hivatalnak. Pénteken délelőtt rendőrök kíséretében érkezett a végrehajtó a lakókhoz. A Varga és Hajdu család is kapott néhány napos haladékot, hogy összeszedjék és elszállítsák személyes holmijaikat, azonban a kilakoltatás mindkét esetben elkerülhetetlen.

Az ANL-lakások esetében 18 per van folyamatban azon bérlőkkel szemben, akik megszegték szerződéses kötelezettségeiket (jelentős köztartozást halmoztak fel, albérletbe adták a lakást). Eddig két végleges kilakoltatási végzés született, az egyik bérlő vagyis a Varga család 13.000, a Hajdu család pedig 7.000 lejnyi adósságot halmozott fel.

Többszöri írásbeli felszólítást követően, pénteken rendőri kísérettel érkezett a végrehajtó illetve a polgármesteri hivatal képviselője a két családhoz. A négy gyermekes Varga családnál Varga Júlia Mária, az édesanya nyitotta ki többszöri csengetés után az ajtót. Elmondta, nem érti miért kell nekik kiköltözniük, majd amikor a végrehajtó közölte, hogy a bíróság döntése alapján nincs más választásuk, eszméletét vesztette majd váratlanul magához is tért és ismét bizonygatni kezdte, hogy ők diszkrimináció áldozatai. Közben megérkezett a családfő is, aki hasonló érvekkel kezdte győzködni a végrehajtót az őket ért igazságtalanságról. A családban egyébként, ő az egyetlen kenyérkereső. A négy gyermekre való tekintettel, a polgármesteri hivatal egy az Ostrovului utcán lévő szükséglakások közül ajánlott fel egyet számukra, azonban a családfő kijelentette, akkor inkább a híd alá költözik. Végül, a családfőt a rendőrök távolították el a lakásból, az anya és a gyermekek hétfőig kaptak haladékot, hogy összeszedjék holmijaikat. A kétszobás, kényelmes lakás egyébként mikrohullámú sütővel, automata mosógéppel, színes tévével is el van látva.

A Hajdu családnál ennél is jobb körülmények fogadnak. Új bejárati ajtó, frissen festett falak, modern bútorok, és minden ami egy közepes anyagi körülmények között élő, egy gyermekes család otthonából nem hiányozhat. A családfő, Hajdu Ottó fogadta a „vendégeket". Mint kiderült, nemrég újították fel a lakást, az adósságot is az utolsó lejig rendezték, azonban ahogyan a végrehajtó is elmondta, az adósság rendezésétől függetlenül (mely amúgy is kötelességük), sincs más választásuk mint a költözés, mivel már megindult az eljárás, a számlák kifizetése előtt. A családfő tudomásul vette a kilakoltatást, csupán néhány nap, egy hét haladékot kért amíg nem talál megfelelő albérletet családja számára.


Rendőri kísérettel érkezett a végrehajtó
Rendőri kísérettel érkezett a végrehajtó


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: