2010-02-04 15:31:25• hírek • Parajdi Andrea

Nem kértünk pénzt

A Közegészségügyi Hatóság vezetősége „elfelejtette”, hogy Cseke Attila egészségügyi miniszter megígérte, hogy pénzt ad a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi részlegének modernizálására, és a Járványkórház felújítására, ugyanis amikor felküldték a kormányhoz, hogy mennyi pénzt kérnek 2010-re, nem igényeltek támogatást ezekre a fejlesztésekre.

Cseke Attila egészségügyi miniszter január 17-én tett látogatást Szatmárnémetiben, amikor három kórházat keresett fel: járt a Szatmár Megyei Kórház régi és új részlegén, valamint a Járványkórházba is ellátogatott, ezt követően pedig háziorvosokkal, kórházigazgatókkal, egészségügyi szakemberekkel folytatott tárgyalásokat. Itt-tartózkodása idején elmondta, segíteni fog a Szatmár Megyei Tanácsnak, hogy mihamarabb elindulhasson a Járványkórház felújítása, valamint megígérte, hogy a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi részlegének áthelyezésére és modernizálására is nyújt majd anyagi támogatást.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság vezetősége úgy tűnik minderről megfeledkezett, hiszen abban a hivatalos dokumentumban, amellyel pénzt kérnek a helyi egészségügyi rendszer működtetésére, nincsenek benne a modernizáláshoz szükséges összegek. „Anélkül a miniszter sem tud pénzt utalni, ha mi azt hivatalos formában nem igényeljük" - mondta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón. Mint vázolta 7,3 millió lejt kért összesen a Közegészségügyi Hatóság, szinte pontosan ugyanannyit mint tette azt a korábbi években. Csehi egyelőre nem tudja eldönteni, hogy a kommunikáció hiánya miatt történt ez a mulasztás, vagy valaki szándékosan nem akar arra emlékezni, hogy az új miniszter milyen ígéretet tett ittjártakor.

„Idén az egészségügyi szolgáltatások javítása prioritás a megye számára, ezt mindenki tudja, éppen emiatt örültünk, hogy a miniszter támogatást ígért, hiszen biztos vagyok benne, hogy tartani fogja a szavát. Nem értjük, mindez hogyan történhetett meg"- mondta a tanácselnök, aki arra is kitért, hogy szerinte éppen az ilyen és hasonló esetek elkerülése végett van szükség az egészségügy decentralizációjára.

Péntek délelőtt Csehi Árpád, tanácselnök találkozik dr. Dorel Coica-val a Közegészségügyi Hatóság vezetőjével, hogy a történtekről egyeztessenek, illetve, hogy kérje a hiányos dokumentum kiegészítését.

Csehi újságírói kérdésre, mely szerint leváltatja-e azt a vezetőt a Közegészségügy Hatóság éléről, aki a hibát elkövette, kifejtette ő sosem ezt a módszert választja az adódó problémák megoldására, hiszen a folyamatos igazgatócserék sem vezetnek sehová, de nyilvánvaló, hogy vannak olyan esetek amiket csak így lehet orvosolni.



Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke azt sem zárja ki, hogy valaki szándékosan nem akarta kérvényezni a megígért összegeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: