2005-08-09 08:07:01• hírek • Szatmar.ro

Nem kérdés: Új Magyar Szó

A várakozásoknak megfelelően, új névvel és új kiadóval de tovább él a Magyar Szó

Miután nemrégiben megszűnt az egyetlen országos terjesztésű  magyar nyelvű napilap, a Scripta Kiadó infrastruktúrájának és a volt RMSZ stábjának bevonásával, szeptember 17-én, vagy 24-én kerül a piacra az Új Magyar Szó nevű országos napilap első példánya, jelentette be augusztus 8-án egy nagyváradi sajtóértekezleten az Erdélyi Riport hetilapot is kiadó Scripta Kiadó vezérigazgatója, Stanik István.

Az előzetes becslések szerint kb. 150 ezer eurós költség szükséges az Új Magyar Szó beindításához, ebből 50 infrastruktúrabővítésre, 30-50 beindítási költségek és 50 valószínűleg az első hónapok veszteségeinek a fedezésére fog elmenni. Ezt a költséget valószínűleg tőkeemeléssel fogják biztosítani. A menedzsmenttel megkötendő szerződésben szerepel az a kitétel, hogy a lapnak hat hónap alatt egyensúlyba kell hoznia kiadásait a bevételeivel.

Az igazgatótanács tagjai kihangsúlyozták, hogy az RMSZ-t korábban kiadó Transil Rt. és az Új Magyar Szót a későbbiekben megjelentető Scripta Kiadó között semmilyen tulajdonosi átfedés nincs, nem titkolták, hogy számítanak a napokban megszűnt napilap olvasótáborára és ezért, azok az előfizetők, akik egész évre előfizettek az RMSZ-re térítés nélkül év végéig az ÚMSZ példányait fogják megkapni a lap szeptemberi megjelenése után. A lapot Kolozsváron fogják nyomtatni, ami azt jelenti, hogy elődjével ellentétben, melyet a fővárosban nyomtattak, már aznap megkaphatják az olvasók, nem pedig egynapos késéssel. Az igazgató tanács tagjai bejelentették, hogy két szerkesztőség fog működni, egyik a Nagyváradon, másik Bukarestben.(privátprofit.ro)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: