2015-05-14 01:24:15• hírek • MTI

Nem kellett a Realnak, döntőbe lőtte a Juventust

A Juventus 1-1-es döntetlent ért el a címvédő Real Madrid otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján, így megőrizte az első mérkőzésen kiharcolt egygólos előnyét, és bejutott a fináléba. A Bayern Münchenhez hasonlóan tehát a Real sem tudott fordítani az idegenbeli vereséget követően.

A torinói együttes 2003 után lehet ott újra a legrangosabb európai kupa döntőjében, június 6-án berlini Olimpiai Stadionban az FC Barcelonával találkozik.  A Real Madrid búcsújával eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája történetében - a sorozat 1993-as "elnevezése" óta - továbbra sem sikerül egyetlen csapatnak sem a címvédés. Ez egyébként utoljára a Milannak sikerült még 1990-ben.

Az első félidőben a Real Madrid nagy nyomás alatt tartotta a Juventust, s a 23. percben Cristiano Ronaldo büntetőből szerzett góljával meg is szerezte a vezetést. Ez volt a portugál aranylabdás támadó 307. gólja a madridi klub színeiben, ezzel beérte az örökrangsor második helyén a legendás Alfredo Di Stéfanót, az élen Raúl áll 323 találattal.

A fordulást követően feljavult a Juventus játéka, és rendkívül megfontoltan, tudatosan futballozott. Ennek az 58. percben meg is lett az eredménye: a Real Madrid-nevelés Álvaro Morata góljával egyenlített az olasz bajnok, a spanyol csatár az első mérkőzésen is eredményes volt.

Nem sokkal később a vendégek akár el is dönthették volna a továbbjutást, de Claudio Marchisio lövését a 150. BL-mérkőzésén pályára lépő Iker Casillas óriási bravúrral hárította. A címvédő Real ugyan megpróbálta növelni a nyomást a hajrában, de az ekkor már három belsővel védekező Juventus könnyedén hárította el ezeket a próbálkozásokat, s jutott a döntőbe.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó (összesített eredmény):
Real Madrid -Juventus 1-1 (2-3)

gólszerzők: C. Ronaldo (23., 11-esből), illetve Morata (57.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: