2013-03-29 14:02:13• hírek • Póti Orsolya

Kezdődik a gyerekek pszichoszomatikai felmérése

Várják a leendő előkészítő és első osztályos diákokat a Szatmár megyei iskolák. A gyerekeknek azonban előbb egy, az iskolaérettséget megállapító felmérésen kell részt venniük.

Április végén kezdődik a beiratkozás a 2013-2014-es tanév előkészítő és első osztályaiba. Az előkészítő osztályok tevékenysége az életkori sajátosságoknak megfelelő bútorzattal ellátott teremben folyik a jövőben is, szakképzett tanítók irányításával.

Szatmár megyében 184 előkészítő osztály indul az új tanévben, azaz közel 3.200 gyereket várnak a különféle tanegységek - tudtuk meg Mariana Roman főtanfelügyelőtől.

A gyerekek iskolaérettségét pszichoszomatikai felmérések keretében állapítják meg - ezek a vizsgálatok április 2-19. között zajlanak.

A nagy sorok kialakulásának elkerülése végett a felméréseket összesen kilenc központban rendezik meg, így a Szatmárnémeti Consatntin Brancoveanu Gimnáziumban, az Octavian Goga Gimnáziumban, az Avram Iancu Gimnáziumban, a Nagykárolyi Vasile Lucaciu Gimnáziumban, az Avasfelsőfalui 1-es Számú Gimnáziumban, a Lázári Petőfi Sándor Gimnáziumban, az Erdődi Műszaki Líceumban, a tasnádi gimnáziumban, valamint a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpontban.

Március végétől minden egyes Szatmár megyei tanegység honlapján elérhetőek lesznek a beiratkozással kapcsolatos információk, így a pszichoszomatikai felmérések pontos időpontja is.

Az iskola-előkészítő osztályokba idén sem lesz sem felvételi, sem egyéb vizsga. A tantermek berendezését úgy alakítják ki, hogy átmenet legyen az óvoda és az iskolai tanterem között. A gyermekek megismerkedhetnek a számokkal és a betűkkel, nevelő hatású (csapat)játékokkal tanulhatják a például kapcsolatteremtést, megfigyelhetik a környező világot, rajzos, zenés foglalkozásokon keresztül fejleszthetik képességeiket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: