2010-01-15 15:24:24• hírek • Parajdi Andrea

Nem kellenek a kóbor kutyák

Nem kellenek a kóbor kutyák a Szatmár megyei lakosoknak. A kutyamenhelyről két hónap alatt alig hat kutyát adoptáltak, így már kétszáz jószágot kellett elaltatni.

-Sajnálom az állatokat és azt is, hogy körvonalazódni látszik nem igazán kellenek a kóbor kutyák az embereknek. Mindenki segíteni szeretne rajtuk, de senki sem teszi - mondja Balog József, a Dara és Pusztadaróc közt lévő kutyamenhely tulajdonosa.

November 20 óta összesen 282 kutyát gyűjtöttek be megyeszerte a sintérek. A kóbor ebek nagy részét Szatmárnémetiben szedték össze. Decemberben 148 állatot, míg január első felében, azaz január 14-ig 93 kutyát gyűjtöttek össze a municípium különböző városrészeiből.

Az összeszedett állatok közül jelenleg körülbelül kilencven kutya van a menhelyen, ugyanis a többi kétszáz elaltatásra került. A begyűjtött állatok alig 6,7 százaléka „menekült meg" az eutanáziától: 13 olyan kutya volt, amelynek időközben megkerült az eredeti tulajdonosa, illetve hatot adoptáltak. Az örökbefogadott állatok közül kettő fajtiszta volt: egy labradornak, illetve egy kaukázusi juhászkutyának is került gazdája.

Balog József azt mondja az örökbefogadni szándékozó családok inkább arra vágynak, hogy kiskutyát adoptáljanak, mivel azok igazi családtagok lehetnek pici koruktól kezdve, ám sokan azt hiszik, hogy a menhelyen csak az utcán látható csúnya kóbor kutyákat találhatnak. -Mindig van egy-két nagyon szép fajtiszta kutyusunk, illetve jelenleg is legalább tíz kiskutyát tartunk, itt tényleg bárki találhat hűséges, kedves és szeretetreméltó új házőrzőt. Mindazok, akik tőlünk adoptálnak, elmondhatják magukról, hogy tettek valamit azokért a jószágokért, akik az utcán élnek - mondja Balog.


A képen látható labrador ma már egy szerető család tagja
A képen látható labrador ma már egy szerető család tagja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: