2013-05-08 18:08:31• hírek • Kocsis Zoltán

Munkagéppel bővült Sárközújlak gépparkja

Alapos átalakuláson és modernizáláson esett át az elmúlt hónapokban a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal gépparkja: egy autóbusz és egy tűzoltóautó után egy munkagép az új szerzemény. A New Holland típusú erőgép május 8-án, szerdán érkezett meg a Szatmár megyei kisvárosba.

„A régi munkagéppel már képtelenség volt dolgozni. Állandóan főzte fel a vizet. Közel negyven éves már, több pénzt vitt, mint amennyit esetleg hozhatott volna", magyarázta a vásárlás okait Piricsi Artúr polgármester.

A 2000-es gyártmányú,Olaszországból vásárolt gép már idén komoly szolgálatot tehet az önkormányzatnak. Amint azt Piricsi a Szatmár.ro-nak elmondta, sikerült megegyezniük az Apaservvel, ennek fejében pedig már idén elkezdik az ivóvízhálózat bevezetését Adorjánba. Ennek egyik feltétele, hogy a falu lakosságának minimum 50%-a igényelje ezt.

„Ez nagyjából hat kilométernyi vezetéket jelent. Mivel egy ilyen munkagép bérlése akár 120 lejbe is kerülhet óránként, jelentős összeget spórolhatunk meg azzal, hogy saját gépünkkel dolgozhatunk", mondta Piricsi.

Arról nem beszélve, hogy a tervek szerint jövőre Kissárközön és Meggyesgombáson is beindulhatnak ezek a munkák.

Az önkormányzat terveiben szerepel egy hóeke vásárlása is, amely lehetővé tenné, hogy télen ezzel a géppel tisztítsák az utakat. Mi több, lakosok is bérbe vehetik a gépet, amennyiben a munkaprogram nem ütközik a polgármesteri hivatal terveivel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: