2014-04-23 21:10:41• hírek • Kocsis Zoltán

Hétszáz méter útszakaszt aszfaltoznak le idén Sárközújlakon

Hétszáz méter útszakaszt aszfaltoznak le idén Sárközújlakon, ismertette rövid távú terveit Piricsi Artúr polgármester. Ezzel azonban még távolról sem ér véget az infrastrukturális fejlesztések sora, hisz több száz méter járdát is építenek a következő hónapokban.

A tavalyi évben a Nagyállomás utcában több mint 1500 méternyi járdát épített a polgármesteri hivatal. Ez a munka folytatódni fog idén is, a tervek szerint a jövő héten három fontos utcában is kezdődik az építkezés. Térkőből kirakott járda épül majd a Teilor utcában a vasútig, a Victoriei utcában a központig, valamint a Scantei utcában. Mindez közel két kilométernyi járdát jelent, amire a tanács 120.000 lejt irányított elő.

További 200.000 lejt fordít az önkormányzat hétszáz méternyi útszakasz leaszfaltozására. A napokban dől el, hogy ez az Újlakot Sárközzel összekötő Vásártér utca vagy a Lebadei és Petőfi utcák lesznek. Külön kiemelendő, hogy mindkét beruházást saját forrásból valósítja meg az önkormányzat.

„A kanalizálási- és vízhálózat bővítése az aszfaltozás szempontjából visszaveti az ehhez hasonló infrastrukturális beruházásokat, mert ott nem aszfaltozhatunk, ahol majd az Apaserv felvájja a földet", mondta Piricsi.

A polgármesteri hivatal a hetekben ötven közlekedési táblát is rendelt, hamarosan ezeket is fellállítják. „A rendőrség jelezte, hogy sok koccanásnál kiderült: gondot jelentett a táblák hiánya", magyarázza a polgármester.

A köztéri beruházások a Scantei utcán folytatódnak majd, ahol egy rózsaparkot alakít ki a polgármesteri hivatal fákkal, padokkal. Jelentősen megváltozik majd az Éger partja és a mellette lévő zöldövezet: a patak partját ősszel befásítja az önkormányzat, mellette pedig piknikövezetet alakít ki. Már elkészült néhány hinta, padokat és természetesen sütőket is kihelyeznek majd az elegyengetett és feltöltött térre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: