2014-04-26 08:58:42• hírek • MTI

Nem kell senkinek sem az ottfelejtett repülőgép

Öt eredménytelen árverezési kísérlet után az árutőzsdén próbálják értékesíteni azt az utasszállító repülőgépet, amelyet az indiai tulajdonos a javítást végző bákói Aerostar társaságnál felejtett - közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

A gandul.info portál szerint a British Aerospace társaság által 1996-ban gyártott és eddig 18 800 órát repült BAE AVRO RJ70-es típusú 96 személyes repülőgépet az indiai MDLR Airlines társaság hozta 2009-ben karbantartásra Bákóba. Nem sokkal később azonban az indiai társaság csődbe ment, az utasszállítót pedig lefoglalta az állam, hogy biztosítsa a javítási munkálatok ki nem fizetett díját.

A Bákó megyei adóhatóság az első árverési kísérletkor még 13 millió lejes kikiáltási áron próbálta eladni a gépet, az utolsón már 3,2 millió lejjel is beérte volna, de egyetlen vevő sem jelentkezett az alkalmi vételre.

A javítónál felejtett repülő története a politikusok ingerküszöbét is elérte. Egy liberális szenátor azt javasolta, hogy használja a román állam a főméltóságok utaztatására a szerinte kiváló állapotban levő repülőgépet.
Ha ez megtörténne, nem ez lenne az utasszállító első találkozása politikusokkal. A Gandul portál nyomozása szerint ugyanis a csődbe ment MDLR Airlines légitársaságot Gopal Goyal Kanda, az indiai Haryana tartomány kormányának a volt minisztere működtette.

A politika és a repülés indiai találkozása nem volt szerencsés. Az indiai miniszternek azért kellett távoznia tisztségéből, mert szexuális zaklatásai miatt öngyilkos lett az alkalmazásában álló egyik légikisasszony.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: