2020-07-08 17:32:12• hírek • Agerpres

Nem kell karanténba vonulnia annak, aki megállás nélkül utazik át Ausztrián

Közleményt adott ki szerdán a román külügyminisztérium az Ausztriába utazó román állampolgárokra vonatkozó karanténkötelezettségről. Ennek értelmében nem kell elkülönítésbe vonulniuk azoknak a román állampolgároknak, akik megállás nélkül utaznak át Ausztrián, árut szállítanak, vagy angol, illetve német nyelvű negatív COVID-19 teszteredményt tudnak felmutatni.

A külügyi tárca közölte, az Ausztriába utazó román állampolgárokkal szemben foganatosított intézkedések kapcsán azonnal, több diplomáciai úton is megkeresték az osztrák illetékeseket, hogy 'az intézkedés minél kevésbé ártson a két állam közötti kapcsolatoknak, az üzleti szférának és a turizmusnak, tekintetbe véve a földrajzi közelséget és a kétoldalú kapcsolatok dinamikáját is, többek közt gazdasági téren.' A külügy ugyanakkor emlékeztette az osztrák felet, hogy Ausztria fontos tranzitország a romániai állampolgárok és szállítók számára.


Bécs szerdán közölte, hogy csütörtöktől kezdődően minden román állampolgárnak, aki Ausztriába mint célországba utazik, maximum négy napos, német vagy angol nyelvű, negatív COVID-19 teszteredményt igazoló dokumentumot kell felmutatnia. Aki nem rendelkezik ilyen dokumentummal, annak 14 napra elkülönítésbe kell vonulnia. A karanténra vonatkozó szabály megszegése 1450 euróig terjedő bírságot vonhat maga után. Ugyanakkor az osztrák hatóságok lehetővé fogják tenni, hogy az említett személyeket Ausztriába való belépésükkor teszteljék, és amennyiben a teszteredmény negatív, az illetőt nem kötelezik elkülönülésre.


Az osztrák fél kiemelte, hogy az intézkedés ideiglenes jellegű, és a járványhelyzet függvényében módosíthatnak rajta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: