2016-03-11 14:46:13• hírek • Kocsis Zoltán

Nem kell az első osztály – Szatmár megyében sem!

Szülők, pedagógusok nagy része óriási ellenszenvvel fogadta néhány évvel ezelőtt az előkészítő osztályok bevezetését. A jelek szerint azonban nagyot fordult a világ néhány tanév után: országosan is alig írattak be gyereket szülők egyből az első osztályba. Különösen igaz ez Szatmár megyére , hisz öszesen két olyan megye van Romániában, ahol kevesebb gyereket írattak egyből az első osztályba.

Kettő. Azaz 2! Ennyi gyereket írattak szüleik az elmúlt hetekben egyből az első osztályba Szatmár megyében, derül ki a tanügyminisztérium összegzéséből. Ennél kevesebb lurkót csak két megyében írattak az első osztályba azok közül, akik korábban nem jártak előkészítőbe: Tulcea megyében egyet, Szeben megyében pedig egyet sem!

Az előkészítő osztály népszerűsége országos szinten is jelentősen megnőtt - vonhatjuk le a következtetést a szaktárca ugyanazon összegzéséből. Amíg tavaly még 2901 gyerek „ugrotta" át az előkészítőt, addig idén csak 486 csöppséget írattak egyből az első osztályba. A legtöbbet Krassó-Szörény (38), Dolj (29) és Bákó (27) megyében.

A nemrég véget ért beiratkozási határidőt követően a megyei tanfelügyelőségek küldték el a kérvényeket a minisztériumhoz, a törvény értelmében a szaktárcának kell dönteni ezek elfogadásáról. Azon gyerekeket, akik augusztus 31. és december 31. között töltik be 6. életévüket, a szülők preferenciái alapján lehetett az előkészítő vagy az első osztályba beíratni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: